AXIGEN este disponibil si pentru sisteme bazate pe platforma BSD

AXIGEN Mail Server anunţă lansarea unei noi versiuni comerciale pentru sistemele de operare FreeBSD, NetBSD şi OpenBSD. Gecad Technologies, compania care produce AXIGEN, marchează astfel încă un punct important în dezvoltarea soluţiei sale de comunicaţii electronice multiplatformă. FreeBSD, NetBSD şi OpenBSD sunt cele mai utilizate versiuni de sisteme de operare bazate pe platforma BSD.

“Vom continua să scoatem pe piaţă versiuni ale serverului de e-mail AXIGEN pentru cele mai utilizate sisteme de operare în întreaga lume, profitând astfel de avantajul de a avea o tehnologie multiplatformă. Intenţionăm să avem gata în câteva luni versiuni AXIGEN pentru Solaris şi MacOS, versiunea pentru Windows urmând a fi dezvoltată până la sfârşitul acestui an”, declară Oana Bornaz, CEO la AXIGEN.

Noua versiune AXIGEN oferă tuturor administratorilor de sisteme care lucrează pe platforma BSD un instrument optimizat, flexibil şi scalabil pentru comunicaţii electronice. Securitatea comunicaţiei este asigurată printr-un sistem de filtrare multi-nivel care se poate integra cu soluţii antivirus şi antispam.

Flexibilitatea este dată de opţiunile variate pe care administratorul de sistem le are la dispoziţie pentru configurarea serverului de e-mail. Astfel, el poate stabili seturi de reguli pentru traficul de e-mailuri, diferite la nivel de server, de domeniu dar şi de utilizator final. De asemenea, administratorul de sistem are libertatea de a aloca resursele în aşa fel încât să prevină aglomerarea reţelei şi să îmbunătăţească în acelaşi timp performanţele serverelor.

În prezent, AXIGEN este comercializat pe piaţa mondială în trei versiuni: Start UP (o ediţie gratuită pentru companiile cu mai puţin de 9 utilizatori şi cu un singur domeniu de e-mail), Business Edition (pentru companiile cu necesităţi de comunicare mai ridicate) şi ISP Edition (pentru furnizorii de servicii de Internet – Internet Service Providers).

Lansat în ultimul trimestru al anului trecut, AXIGEN a ajuns deja să fie distribuit în întreaga lume de aproximativ 20 de parteneri.

Investiţia iniţială în dezvoltarea AXIGEN s-a ridicat la două milioane de euro. „De la lansare şi până acum am mai investit în dezvoltarea produsului şi a reţelei de distribuţie aproximativ 500.000 de euro urmând ca până la sfârşitul acestui an să suplimentăm suma cu aproximativ 600.000 de euro”, completează Oana Bornaz.