Aviatorii si pasionatii de aviatie se intalnesc, in weekend, la Banesti Fly-In

iunie 14, 2012

Sambata si duminica, 16-17 iunie 2012, la Aerodromul Banesti, din judetul Prahova, va avea loc prima editie a Banesti Fly-In, un eveniment aviatic dedicat tuturor pilotilor si pasionatilor de aviatie din Romania.

Obiectivele evenimentului Banești Fly-In 2012 sunt facilitarea intalnirilor și discuțiilor intr-un cadru informal intre piloți, pe de o parte, și intre piloți, pasionați și public, pe de alta parte, precum si creșterea nivelului de conștientizare asupra activitaților aviatice din zona. Toate detaliile legate de eveniment sunt disponibile la www.fly-in.ro.

Pentru noi, aviatia este un mod de viata, iar comunitatea de piloti din Romania este familia noastra. Ne-am gandit ca un astfel de eveniment ar fi potrivit pentru a crea un context in care pilotii si publicul sa se intalneasca si sa povesteasca despre pasiunea care ii leaga: aviatia. Timp de doua zile, la Banesti, pasionatii de aviatie vor putea urmari competitii de precizia aterizarii, pentru planor, avion si motodeltaplan, dar si un concurs de bombardament aerian, pentru avioane ultrausoare. Am pregatit si alte surprize pentru publicul larg, asadar ii asteptam pe toti cei care ne impartasesc pasiunea, la Banesti, in weekend!, a declarat Dan Stefanescu, organizatorul evenimentului si manager al "Iacarilor Acrobati", singura echipa privata de acrobatie aeriana din Romania.

Programul evenimentului cuprinde patru competitii: trei de aterizare la punct fix, pentru pilotii planoristi si pentru pilotii de avion si motodeltaplan, si una de bombardament aerian, pentru pilotii de aeronave ultrausoare. Companiile aeriene Tarom, Blue Air si WizzAir sprijina Banesti Fly-In in calitate de parteneri oficiali ai competitiilor si, alaturi de sponsori si de partenerii de organizare, vor oferi premii importante castigatorilor concursurilor aeriene.

Aerodromul de la Banesti ofera facilitati de cazare in camping, grupuri sanitare, dus, cafenea si bar, parcari auto si moto special amenajate. Participantii vor avea ocazia sa vada, de aproape, o mare varietate de aeronave si sa interactioneze cu pilotii. De asemenea, vor putea urmari o parada a zborului si, printre altele, vor putea asista gratuit la concertul extraordinar KRYPTON REUNION de la Aerodromul Banesti, sambata, 16 iunie, de la ora 21.30.

Organizatorii evenimentului sunt: Asociatia "Aripi Romanesti", "Iacarii Acrobati", Conair, All Electrics Group, YACCO - Uleiul Recordurilor Mondiale, Pruna si AeroConu.

Asociatia Aripi Romanesti este o organizatie neguvernamentala a carei misiune este promovarea aviatiei si a zborului in toate formele sale.

"Iacarii Acrobati" este singura echipa privata de acrobatie aeriana din Romania. Cei trei piloți zboara, anual, in peste 30 de demonstratii din Romania si Europa, pe avioanele proprii, YAK-52, fabricate in Romania.

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro