AVENTURILE LUI COUSTEAU

iulie 23, 2009

INAPOI PE AMAZON
PARTEA I - joi, 6 august, 21:00
PARTEA II – joi, 13 august, 21:00

Amazonul: Unul din cele mai puternice fluvii ale planetei, a cărui transformare rapidă va influenţa climatul global. Vărsându-se în imensul Ocean Atlantic, Amazonul străbate cea mai mare pădure tropicală din lume, un decor vast, natural, unde evoluţia şi-a făcut de cap, dând naştere celei mai mari biodiversităţi de pe planetă. În urmă cu 25 de ani, Jean Michel Cousteau a explorat această regiune faimoasă împreună cu tatăl său, legendarul Jacques Cousteau. De atunci, o zonă de mărimea statului Texas a fost defrişată. Din această regiune de conflict, unde acţiunile umane şi expansiunea nu numai că au compromis sănătatea şi ecologia fluviului şi a bazinului pădurii tropicale, dar au generat şi consecinţe pe plan global, apar noi motive de speranţă. Lupta pentru viitorul Amazonului şi a populaţiei de aici a început. Urmărind îndeaproape schimbările recente, Jean-Michel se întoarce cu o nouă expediţie: Aventurile lui Cousteau. Episodul Inapoi pe Amazon este narat de apreciatul actor Delroy Lindo.

FANTOMELE MARII
joi, 20 august, 21:00

Este o minune că ceva reuşeste să supravietuiască în cele mai reci zone ale mărilor îndepărtate din nord, în afară de rezistenţii microbi, insecte şi crustacee. In aceste ape oceanice reci trăiesc însă şi balenele beluga, unele dintre creaturile cele mai mari şi cu cel mai cald sânge, mamifere cunoscute şi sub denumirea de “canarul mării” pentru repertoriul lor vocal. In acest episod din seria “Aventurile lui Cousteau”, Jean Michel Cousteau călătoreste însoţit de fiul şi fiica sa, Fabien şi Celine, şi de echipă, către zona arctică pentru a descoperi de ce unele grupuri de balene beluga se perpetuează, în timp ce altele dispar. Revelaţia o reprezintă legătura dintre activitatea umană şi viitorul acestei specii. Surpriza este că ceea ce se intamplă cu balenele beluga ar putea anunţa probleme similare şi cu sănătatea oamenilor. Insă o dată cu înţelegerea fenomenului vine şi schimbarea, iar Jean Michel Cousteau şi echipa sa găsesc motive de speranţă, întruchipate în aceste misterioase balene albe, despre care se ştiu prea puţine.

ORCA
joi, 27 august, 21:00

Cea mai complexă specie marină de pe planetă, echivalentul marin al omului, este orca, stăpâna oceanului. Orcile sunt cele mai răspândite mamifere marine din lume. Aria lor de răspândire se întinde din zona arctică până în Antarctica. Orcile, cunoscute şi sub denumirea de balene ucigaşe, numără mai puţin de 100.000 de exemplare în toată lumea. Jean Michel Cousteau şi echipa lui de exploratori şi-au propus să afle mai multe despre orci, călătorind atât în emisfera nordică cât şi în cea sudică pentru a căuta balenele ucigaşe în oceanele Atlantic şi Pacific.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro