AVAS vinde complexul Neptun

AVAS a decis să mandateze reprezentantul său în AGA societăţii Olimp Estival 2002 pentru a vota vinderea complexului Neptun (hotel, restaurant şi piscină). Societatea este într-o situaţie economică dificilă, având foarte multe datorii, iar încasările nu sunt suficiente nici pentru plăţile curente.

„Ca să salvăm de la faliment această societate am luat decizia vânzării unuia dintre active. Prima dată, normal, am încercat să obţinem un credit bancar, ipotecând unul dintre hoteluri, astfel încât să ne plătim datoriile restante şi să asigurăm fluxul de numerar pentru datoriile curente. Din păcate, nici una dintre bănci nu a fost de acord să ofere acest credit. O să apelăm la varianta care ne-a rămas la îndemână pentru a salva de faliment societatea, vom vinde hotelul din Neptun, singurul care nu este ipotecat”, a declarat preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Banii obţinuţi astfel vor fi folosiţi atât pentru plata datoriilor societăţii cât şi pentru investiţii în celelalte active ale societăţii din Olimp: hotelurile Amfiteatru, Belvedere şi Panoramic.

AVAS este acţionarul majoritar al societăţii, cu 54% din capitalul social, din 24.08.2006, prin transferul acesteia de la RAPPS.

Vânzarea activului se va face prin licitaţie publică. Preţul de pornire va fi stabilit de către un evaluator independent, pe baza unui raport de evaluare. Şi evaluatorul va fi selectat tot prin licitaţie publică, pentru o maximă transparenţă a tranzacţiei.

„Va fi o licitaţie cu strigare, foarte transparentă. În urma semnării contractului de vânzare-cumpărare şi încasarea preţului pe acest activ, banii vor intra în societate, se vor plăti datoriile acesteia şi va rămâne, sperăm noi, şi un numerar necesar investiţiilor urgente pentru complexul din Olimp. Concomitent, va fi pregătită pentru privatizare societatea şi va fi scoasă la vânzare, probabil la sfârşitul primăverii”, a adăugat preşedintele AVAS. (AVAS)

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro