AVAS primeste scrisori de intentie pentru Antibiotice SA

AVAS a publicat luni, 16 octombrie 2006, anunţul preliminar privind intenţia de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni deţinut la S.C. ANTIBIOTICE S.A. Iaşi. Vânzarea pachetului de 53,0173% din capitalul social al societăţii se va face prin negociere, către un investitor (producător de medicamente sau societate de investiţii financiare) sau un consorţiu de investitori condus de un producător de medicamente sau o societate de investiţii financiare.

S.C. ANTIBIOTICE S.A Iaşi este ultimul producător de produse farmaceutice de baza la care statul deţine pachetul majoritar de acţiuni. Societatea se află în prima prioritate a planului de privatizare al AVAS pentru anul 2006, iar vânzarea se va face în condiţii de maximă transparenţă.

Condiţiile de participare nu vor fi restrictive, se referă la o minimă experienţă în domeniul farmaceutic, astfel încât să fie obţinut cel mai bun preţ.

Compania este listată în categoria I pe Bursa de Valori Bucureşti, cu o pondere de 3,41% din indicele BET, şi o capitalizare de aproximativ 185 milioane euro.

Potenţialii investitori care întrunesc cerinţele AVAS şi sunt interesaţi în achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la S.C. ANTIBIOTICE S.A Iaşi, pot depune scrisori de intenţie până la data de 1 noiembrie 2006, la sediul Autorităţii.

Scrisorile depuse de potenţialii investitori nu au caracter angajant pentru aceştia.
(AVAS)