AVAS a vandut active in valoare de 2. 017. 727 USD intr-o zi

AVAS a valorificat creanţele deţinute asupra a trei dintre societăţile comerciale debitoare: CONPRESS ADVERTISING S.R.L., AGROSERVICE BUFTEA S.R.L.şi UZINA MECANICA PLOPENI S.A.. Bunurile acestora au fost vândute prin licitaţii publice, în urma cărora Autoritatea va încasa 2.017.727 USD, din care, TVA aferent, în cuantum de 312.629 USD.

Numai din vânzarea activelor aparţinând S.C. CONPRESS ADVERTISING S.R.L. Autoritatea a obţinut, ca urmare a ofertelor succesive, în urcare, 1.183.400 USD, la care se adaugă TVA în valoare de 213.446 USD. CONPRESS ADVERTISING S.R.L., cu sediul în Constanta, era debitor al AVAS, preluat de la BANCOREX. Înaintea licitaţiei din 28 martie, soldul creanţei era de 1.182.913,10 USD. După această licitaţie, creanţa a fost recuperată în totalitate.

Terenul viran de 1.000 mp, situat în Constanţa, aflat în proprietatea garanţilor ipotecari Eugen Radu Preda şi Radu Mazăre, a fost vândut cu preţul de 60.000 USD. Un alt teren intravilan de 5.500 mp, situat în Năvodari, aflat în proprietatea garantului ipotecar S.C. CONPRESS SIX S.R.L.- actuală S.C. CONPRESS GROUP S.R.L., a fost adjudecat cu preţul de 1. 079.000 USD plus TVA. Cele 44 de chioşcuri de difuzare a presei, aflate în proprietatea S.C. CONPRESS HOLDING S.R.L., au fost vândute cu 44. 400 USD plus TVA.

Preţul total de pornire pentru bunurile scoase la vânzare a fost de 528.400 USD. Adjudecatarii activelor valorificate sunt: GAFAR SEREN, S.C. REZIDENT COM S.A. şi VÂJLOI PAUL MARIUS.

AVAS a declanşat executarea silită asupra S.C. CONPRESS ADVERTISING S.R.L. deoarece nu au existat propuneri viabile şi fundamentate în vederea recuperării creanţei pe care o deţine asupra acestei societăţi.

În acest scop, după comunicarea titlurilor executorii către societate şi codebitorii garanţi, AVAS a instituit sechestru asiguratoriu asupra bunurilor proprietatea debitoarei şi a garanţilor, a organizat licitaţii publice, prin care au fost valorificate bunuri ale acestora, şi a instituit poprire asupra conturilor debitoarei.

Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, Răzvan Orăşanu, precizează:

“Să fie foarte clar - executăm silit datornicii, indiferent de numele lor, până recuperăm integral datoria, conform procedurilor legale. După blocarea conturilor, avem varianta sechestrului asupra bunurilor şi scoaterea lor la licitaţie, până la stingerea completă a obligaţiilor către stat. Aviz amatorilor cu datorii neplătite la AVAS. ”

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro