Avantajele utilizarii unui material sablare abrazi pentru diferite tipuri de suprafete

iulie 23, 2019

A curata rapid si la o calitate exceptionala, prezinta o importanta deosebita in diferite domenii de activitate. De exemplu, intr-un atelier auto, unde se efectueaza si vopsiri ale autovehiculelor, materialul utilizat pentru sablare joaca un rol foarte important in curatarea suprafetei intrucat pentru a primi un strat de vopsea nou, masina trebuie sa fie curatata impecabil.

Pentru a obtine o productivitate ridicata, este important sa cunosti si ce tip de material sablare sa folosesti pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Materiale sablare diferite utilizate pentru diferite procese de curatare a suprafetelor

Tehnica de sablare a fost brevetata in anul 1870 de inventatorul american Benjamin Tilman si, daca este sa descriem aceasta tehnica in termeni mai simpli, atunci putem spune ca intreg procesul se rezuma la a alege un material sablare corect pentru rezolvarea sarcinii, utilizarea unui compresor pentru a face procesul posibil si curatarea efectiva a suprafetei vizate.

Pentru sablare se pot folosi numeroase materiale precum nisipul, care face parte din categoria materialelor abrazive ce ofera o curatare in profunzime a suprafetelor. Utilizarea, in general, a materialelor abrazive aduce cu sine o serie de avantaje care nu sunt deloc de neglijat. In primul rand, costurile mult mai mici si disponibilitatea materialelor de sablare.

Materialele abrazive precum nisipul, au proprietati reduse de tarie si au capacitatea de a oferi o sablare mult mai fina ceea ce reduce in mod considerabil posibilitatea de deteriorare a suprafetei. Dispozitivul de sablare are o viata mult mai ridicata si se va putea utiliza pentru curatarea diferitelor tipuri de suprafete cu murdarie dificila.

Alte tipuri de materiale de sablare abrazive sunt nikelshlak, un material obtinut in urma reciclarii deseurilor metalurgice, kupershlak care este un abraziv cu proprietati similare cu zgura de nichel, granulele din plastic, piatra naturala abraziva, electrocorindon si multe altele.

Este important sa se aleaga materialul abraziv corect pentru sablare intrucat numai in acest mod se poate obtine o suprafata curatata perfect si in timp util cu rezultate impecabile. Pentru a obtine acest lucru trebuie cunoscute proprietatile materialelor si modul de utilizare a lor.

De ce este important sa cunosti materialele de sablare?

In cadrul lucrarilor moderne de sablare se realizeaza si amestecuri de materiale pentru sablare abrazive speciale pe baza de nisip quartz. Dimensiunile acestui tip de particule sunt foarte mici si ajuta la o curatare eficienta a suprafetelor.

Descrierea de mai sus este relativa intrucat in practica exista zeci de varietati de operatiuni. Impreuna cu aerul comprimat se aplica lichide iar in anumite conditii masina de sablare poate sa fie utilizata pentru taierea diverselor tipuri de materiale. Chiar si cu o descriere succinta a posibilitatilor, este foarte important ca materialul de sablare sa fie selectat corespunzator si specialistul sa analizeze atent toti parametrii operatiunilor de procesare.

Pentru a utiliza un material sablare abraziv potrivit cunoasterea detaliata a materialelor, proceselor si tehnologiilor aplicate, este o conditie obligatorie. De asemenea, a lucra cu profesionisti in domeniu reprezinta un aspect care nu trebuie sa fie pierdut din vedere atunci cand se cauta lucrari de calitate si eficiente care sa nu ridice foarte mult costurile de obtinere a rezultatelor finale.

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro