Avantajele sticlei in arhitectura si design interior

Sticla este un material ciudat. Ofera un potential nesfarsit de a transforma un spatiu atat practic, cat si din punct de vedere estetic, iar progresele recente ale tehnologiei au largit si mai mult aceste posibilitati. In timp ce geamurile pot fi adesea gandite ca o fatada pur practica a arhitecturii si constructiei, ele joaca un rol semnificativ si in designul interior.

Cei mai buni designeri lucreaza cu sticla arhitecturala si stiu sa realizeze o armonie intre conceptele lor si sticla pe care o au la dispozitie. Avand in vedere acest lucru, iata cateva avantaje ale sticlei in designul interior:

Pereti din sticla

In trecut, zidurile din sticla erau grele si obstructive din cauza ramelor groase care asigurau prinderea lor. Astazi, tehnicile moderne de glazurare permit arhitectilor sa realizeze pereti din sticla de aproape orice dimensiune fara rame.

Peretii din sticla creeaza in primul rand un sentiment de continuitate orizontala, creand iluzia ca un spatiu interior se extinde dincolo de limitele sale.

Peretii din sticla pot avea usi glisante care permit accesul fara probleme la spatii exterioare, cum ar fi terase, zone de luat masa in aer liber si gradini, iar elemente interioare (mese, scaune) pot fi “transmise” in spatii exterioare.

Podea din sticla

Odata cu sticla securizata si cea laminata, arhitectii pot include pardoselile din sticla in designul unei locuinte. Aceste amenajari interioare ofera o serie de beneficii unice atunci cand vine vorba de designul interior.

Daca sunt instalate in spatiul dintre doua etaje, podelele din sticla pot oferi vedere in camera de deasupra sau de dedesubt. Astfel, designerii pot gandi spatiile supraetajate ca fiind unul singur, camera de la etaj devenind practic o extensie vizuala a celei de jos.

Noile tipuri de sticla permit unui designer sa faca din ele elemente vizuale de mare efect. Sticla translucida, colorata si chiar tipurile mai neobisnuite, cum ar fi sticla sablata si sticla printata (pe care le puteti gasi la Xglas) au facut ca podelele din sticla sa devina adevarate opere de arta.

Luminatoare / acoperisuri din sticla

Luminatoarele si acoperisurile din sticla ofera cateva avantaje estetice unice pentru designul unei locuinte. Ele pot oferi acces la zonele exterioare de pe acoperis (cum ar fi terase sau gradini). In plus, oferind o vedere asupra cerului si furnizand o sursa de lumina independenta (si puternica), acoperisurile de sticla elimina necesitatea unor surse de lumina suplimentare.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Avantajele sticlei in arhitectura si design interior