Avantajele de a folosi covoare în decorarea casei noastre

Covoarele sunt un element decorativ care nu ar trebui să lipsească din nicio casă. Alegând cel mai potrivit design și stil pentru decorarea casei noastre, acestea oferă o atmosferă unică și primitoare în orice cameră din locuință: hol, living, sufragerie sau dormitoare.

 

Este adevărat că există persoane care sunt reticente în a avea covoare în casă din cauza convingerilor eronate despre curățarea și întreținerea lor, din cauza acumulării de praf și a posibilelor alergii etc. Chiar dacă există, cum e și normal, și dezavantaje pentru unii, sunt mult mai mult avantaje în a folosi covoarele în amenajarea spațiului nostru confortabil de acasă:

 

  1. Varietate de stiluri. Covoarele sunt produse foarte versatile datorită unei plaje largi de forme, materiale, culori și texturi disponibile pe piață.

 

  1. Cost / beneficiu. Covoarele sunt un produs extrem de recomandat în zilele noastre datorită tipurilor de materiale pe care le putem găsi pe piață: fibre sintetice, fibre vegetale și fibre animale ieftine și de bună calitate.

 

  1. Aliații prafului. În general, fibrele covoarelor rețin praful care ar putea fi în mediul înconjurător. Acest lucru facilitează curățarea ulterioară cu o simplă aspirare și împiedică acumularea acestuia în mediul înconjurător sau pe mobilierul din cameră.

 

  1. Siguranță. Covoarele fac suprafața camerei noastre mai sigură datorită texturii fibrelor sale, evitând posibile alunecări și căderi nedorite. Este indicat să alegeți covoare care aderă bine la podea și care nu alunecă ușor.

 

  1. Izolație termică. Atât suprafața, cât și baza covorului îi conferă caracteristica izolației termice. Dacă avem aer condiționat acasă, fibrele au capacitatea de a stoca cantități minime de aer care reglează temperatura pentru un timp considerabil, favorizând, de asemenea, economiile de energie.

 

  1. Izolatori acustici. De asemenea, fibrele covoarelor absorb zgomotul, reducându-le intensitatea și creând o atmosferă de relaxare.

 

  1. Protejarea pardoselilor delicate. Dacă avem podele precum parchet, parchet laminat sau orice tip de pardoseală din lemn, covoarele împiedică încălțămintea să o zgârie sau să fie lovită de căderea unui obiect.

 

  1. Delimitează spațiile cu distribuția lor în diferitele zone ale casei.

Acestea oferă spațiozitate camerelor în funcție de culorile pe care le alegem; astfel, un spațiu va arăta mai larg cu cât culoarea covorului nostru este mai deschisă. Acelasi lucru se intampla si cu draperiile.

 

  1. Confortabile și ergonomice. Covoarele nu numai că oferă o senzație plăcută atunci când mergi pe ele (mai ales cu picioarele goale), dar reduc și stresul asupra corpului, spre deosebire de când mergem pe podele dure. Din acest motiv, acestea sunt indicate persoanelor cu probleme de spate și articulații.

 

  1. Instalare și întreținere simple. Costul de întreținere este relativ scăzut, deoarece se poate menține o curățare zilnică cu vid. Pentru a-i asigura durabilitatea, este recomandată și o curățare anuală efectuată de un profesionist.
Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro