Automonitorizarea glicemiei este un element bine stabilit in controlul terapiei la pacientii diagnosticati cu diabet de tip 1 sau de tip 2 pe tratament cu insulina.[ii],[iii] Totusi, au fost cateva pareri controversate legate de intrebarea daca automonitorizarea glicemiei este la fel de benefica pentru persoanele diagnosticate cu diabet de tip 2 fara tratament cu insulina.[iv],[v],[vi],[vii] Pentru a obtine noi perspective asupra acestui subiect, cercetatorii si medicii din Statele Unite au efectuat Studiul STeP: un studiu prospectiv, efectuat pe mai multe grupuri de pacienti alesi aleatoriu si in mai multe centre clinice, care a examinat efectele automonitorizarii structurate a glicemiei asupra controlului glicemic la 483 pacienti diagnosticati cu diabet de tip 2 fara tratament cu insulina care au demonstrat un control glicemic slab la inceputul studiului. Rezultatele acestui studiu au oferit dovezi noi si semnificative asupra eficientei automonitorizarii structurate.
Conceptul inovator este bazat pe inregistrarea glicemiei de 7 ori pe zi (a-jeun, preprandial si la 2 ore postprandial pentru fiecare masa si inainte de culcare), nivelurile acesteia fiind colectate si documentate in 3 zile consecutive inainte de fiecare vizita trimestriala a pacientului la medic. Pentru a documenta valorile glicemiei, marimea portiei de mancare si nivelul energiei si pentru a discuta despre exeprienta lor in ceea ce priveste automonitorizarea glicemiei, participantii au folosit sistemul de analiza vizuala a glicemiei Accu-Chek® 360° View.
Rezultatele acestui studiu au arata ca, dupa 12 luni, valorile hemoglobinei glicozilate erau semnificativ mai scazute la pacientii din grupul de automonitorizarea structurata decat la participantii din grupul activ de control.
Folosirea ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - Automonitorizarea structurata a glicemiei – un concept inovator ...
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro