Automobil Clubul Roman: Scrisoare deschisa Domnului Calin Popescu Tariceanu

Domnule Prim Ministru al Romaniei, Nu ne venea sa credem ce ati declarat vineri, 2 decembrie 2005, pe un post de televiziune, cand v-ati aratat „surprins neplacut” de sesizarea penala depusa de Automobil Clubul Roman. Va marturisim ca pe noi ne-a surprins atitudinea dvs., care putea fi a oricarei persoane din Romania, mai putin a primului ministru, care nu credem ca poate fi surprins de exercitarea unui drept constitutional cum este accesul liber la justitie.

Automobil Clubul Roman, cea mai reprezentativa organizatie profesionala a Societatii Civile este singura structura nominalizata de Legea Sportului pentru automobilismul sportiv si kartingul sportiv, este singura structura recunoscuta de Federatia Internationala a Automobilului, avand puterea sportiva pentru tara noastra in domeniile sportive amintite, iar dvs. v-ati aliat cu un grup de interese, in scopul deturnarii sportului automobilistic, tinut in viata timp de 100 de ani si fara bani publici. – Despre rezultatele actiunii desfasurate sub „obladuirea dvs.”, va prezentam derularea faptelor:

In luna mai 2004 s-a depus la Tribunalul Municipiului Bucuresti o documentatie pentru constituirea unei asa zise Federatii Romane de Automobilism, in care dvs. detineti functia de vicepresedinte. Cu toate ca erati deputat in Parlamentul Romaniei, ati „uitat” sa mentionati aceasta functie in „Declaratia de interese”, expunandu-va sanctiunilor legii penale. Dupa ce ati devenit prim ministru, prin doua scrisori, inregistrate sub nr. 986/24.03.2005, respectiv nr. 1352/21.06.2005, Automobil Clubul Roman v-a prezentat abuzurile care se comit , cu implicarea numelui dvs., la Agentia Nationala pentru Sport (Chiar am crezut ca se foloseste cineva de numele dvs.). Sigur ca, din fotoliul de prim ministru, nu se vede o asociatie nationala cu un trecut de 100 ani de activitate!; deci nu ne-ati raspuns. Din zecile de consilieri personali, platiti din banii nostri, nu ati gasit nici unul liber sa ne transmita chiar un raspuns formal?

In tot acest rastimp, noi ne-am lovit de multe abuzuri si primeam raspunsuri evazive de genul „Cabinetul 1 sau 2” din vremurile comunismului si usi „trantite in nas”!

Cand, in luna oct. 2005, un om care nu facuse nimic, niciodata, pentru sportul automobilistic, Ion Tiriac, a impus ca un raliu sa fie denumit cu numele sau, un fapt de o sfidare nemaiintalnita, am aflat ca aceasta competitie se organizeaza de Federatia Romana de Automobilism Sportiv, o structura infiintata la Cluj-Napoca, la 3 august 2005.

Mare ne-a fost mirarea cand am vazut ca, pe langa „Federatia Romana de Automobilism”, care are dosarul pentru dobandirea personalitatii juridice pe rolul Curtii Constitutionale, a aparut „Federatia Romana de Automobilism Sportiv”, o structura identica, iar, in ambele, dvs. sunteti vicepresedinte. O manevra oculta care arata cat de mult respectati STATUL DE DREPT si institutiile sale.

La data de 3 noiembrie 2005, ACR a prezentat, intr-o conferinta de presa, manevrele oculte patronate de dvs., in calitate de vicepresedinte la ambele federatii, cu acelasi obiect de activitate.

Oculte; da, afirmam cu cea mai mare responsabilitate, deoarece ati intocmit in graba o noua „declaratie de interese”, datata 3 nov. 2005, in care nu v-ati mai „facut ca ploua”, ci ati declarat una din cele doua functii.(Nu conteaza ca pe site-ul Guvernului a aparut trei zile mai tarziu).

Ati uitat insa ca sunteti si deputat, deoarece pe „Declaratia de interese” de la Camera Deputatilor nici astazi, 6 decembrie 2005, nu ati operat „modificarile”. Poate apar tot ca la Guvern!

De altfel, „omisiunile” dvs. sunt cu mult mai multe; sunteti membru fondator la o alta asociatie si sunteti membru activ intr-un club. (Daca ati uitat, va spunem noi unde!)

Ati demonstrat ca incalcati, cu buna stiinta, legea votata si de dvs. Ce conteaza ca aveati obligatia sa declarati aceste functii in 60 zile? Pentru dvs. credeti ca legea acorda o dispensa de 30 zile, in plus?

Va spunem noi ca ati incalcat dispozitiile legale, deoarece ati semnat, atat pe declaratia de interese din 12.05.2005, cat si pe cea din 03.11.2005, urmatorul inscris: „Prezenta declaratie constituie act public si raspund, potrivit legii penale, pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor mentionate”.

Bineinteles ca functia de vicepresedinte al Federatiei Romane de Automobilism, detinuta de dvs., conform unui inscris autentificat la 14 mai 2004 si prezentat instantelor judecatoresti, nici pana astazi nu ati declarat-o nicaieri, ascunzand-o opiniei publice, cu buna stiinta.

Ati patronat, pe toata perioada anului 2005, din functia de vicepresedinte al asa-zisei Federatii Romane de Automobilism (ilegala), desfasurarea unor competitii neautorizate. In acele competitii auto, care nu au avut regulamente aprobate conform Legii, s-au produs accidente grave, soldate cu victime umane, dar toate cu „obladuire de sus”. Acest „sus” si in spatele abuzurilor, erati dvs. si acum am gasit explicatia „usilor trantite in nas”.

Cum doreati sa se comporte Tribunalul Cluj fata de o structura in care functia de vicepresedinte era detinuta de chiar primul ministru al Romaniei? Oare, din care cauza, o structura ce se doreste nationala si din care nu face parte nici o persoana cu domiciliul sau sediul in judetul Cluj, s-a inregistrat la Tribunalul Cluj, ca sa nu mai spunem ca aceasta s-a constituit cu 6 cluburi, cand in Romania exista peste 200 asemenea? Va raspundem tot noi: intentia de a ocoli instantele care erau deja investite cu solutionarea cererii!

Am aflat, din interventia TV, si componenta grupului de interese care este format din: Ion Tiriac, Marius Pitigoi, dvs., un fost subprefect si alte nume, cel putin suspecte.

Ati participat la un furt intelectual grosolan, deoarece toate competitiile desfasurate in anul 2005 au avut la baza regulamentele ACR, clasificarile sportive efectuate de ACR, calificarile pe grade ale arbitrilor efectuate de ACR, etc. Ati fost partas la folosirea neautorizata (prin furt) a marcilor inregistrate de ACR, la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, etc, etc.

Nu ati fost “surprins” atunci cand sportul automobilistic romanesc a fost insultat de colegii dvs. din conducerea acestei federatii?

Ati fost de acord cu manevrele oculte efectuate de colegii dvs. de federatie, ascunzand opiniei publice, conform unui comunicat de presa din octombrie 2005, modul secret de autorizare a acesteia!

Ati asistat la folosirea numelui Federatiei Internationale a Automobilului, cand federatia, in care sunteti vicepresedinte, si-a permis sa minta opinia publica, deoarece nu are nici cea mai mica legatura cu acest organism mondial. (Va informam ca Federatia Internationala a Automobilului nu este un fel de Agentie Nationala pentru Sport unde, “lucrurile se aranjeaza”).

Ati participat efectiv la incercarea de a deturna sportul automobilistic si ati permis racolarea, prin promisiuni desarte, a sportivilor si arbitrilor legitimati legal de ACR si ati reusit sa contribuiti la scoaterea automobilismului din circuitul international, deoarece, fata de trei raliuri internationale desfasurate in anul 2004, in anul 2005, nu s-a mai desfasurat nici unul, iar pilotii romani nu au putut participa la competitii organizate sub egida Federatiei Internationale a Automobilului.

Daca aceasta inseamna ceva nou in sportul automobilistic, atunci acesta este “NOUL” la care ati contribuit si, tot ce a obtinut ACR in ultima suta de ani, ati distrus impreuna cu acolitii dvs., in numai un an.

Presedintele federatiei, in care dvs. sunteti vicepresedinte, este un reprezentant al lui Ion Tiriac si a declarat, in aceeasi emisiune TV, ca grupul dvs. de interese doreste sa foloseasca sportul automobilistic ca o “unealta” pentru producerea profiturilor proprii. Rau a mai ajuns sportul automobilistic!

Prea multe domnule Prim ministru! Este rusinos!

Cand tara se afla sub ape, in lunile iulie-august 2005, in loc sa vegheati la treburile tarii, dvs. va ocupati de deturnarea ilegala a automobilismului (va prezentam documentele).

Atunci ati mintit poporul cu demisia, acum, daca va mai considerati un om de onoare, asteptam sa lasati Guvernul, dati-va demisia si poftiti sa ne luptam cu sanse egale, ca simplii cetateni.

Un ultim amanunt: “si Ceausescu a vrut sa desfiinteze Automobil Clubul Roman” (nu-i placea probabil numele).

Declaratia dvs. televizata, precum ca ati fost surprins neplacut de sesizarea penala depusa de ACR, poate avea si un final: Cei mai surprinsi am fost noi, contribuabilii, cand am vazut ca primul ministru, in loc de combaterea efectelor inundatiilor, doreste sa transforme sportul intr-un business personal (FIA sa stiti ca nu se ocupa de business in automobilism) si “uita” sa respecte legile tarii.

Cu privire la faptul declarat de dvs. ca a fi vicepresedinte la o federatie (Federatia de Automobilism – ati uitat pana si unde sunteti vicepresedinte), nu are nimic cu functia de prim ministru, va spunem noi ca aceasta este, conform STATUTULUI, (art. 32), o functie care implica nemijlocit conducerea, indrumarea si controlul activitatii (atribute de administratie) si este cel putin, imorala!

Speram ca nu veti patrona si dezorganizarea kartingului sportiv, la competitiile caruia participa si fiul dvs.!

Consiliul de Conducere al ACR

P. S. Speram ca in ultima vizita la Cluj, din 30 nov. 2005, nu ati avut curiozitatea sa va vedeti biroul din sediul FRAS Cluj-Napoca, deoarece ati fi vazut ca el este situat in locuinta personala a unei doamne!

·Toate documentele si semnaturile membrilor Consiliului de Conducere ACR se gasesc in arhiva Automobil Clubului Roman