Autismul unui baiat din SUA, vindecat cu ajutorul antibioticului pentru streptococ in gat

Fiul lui John Rodakis a primit un tratament cu amoxicilina pentru 10 zile, unul dintre cele mai frecvent utilizate antibiotice din SUA, iar in doar 4 zile de la inceperea tratamentului, s-au observat modificari in simptomele autismului, boala de care suferea baiatul.

"El a inceput sa aiba contact vizual, pe care anterior il evita; vorbirea sa care era mult intarziata, a inceput sa se imbunatateasca semnificativ; a devenit mai putin rigid in insistenta lui pentru lucrurile ce tin de rutina zilnica si a manifestat un nivel neasteptat de energie, care ii lipsea inainte", a explicat tatal baiatului.

Investigatia facuta de Rodakis l-a adus in contact cu Dr. Richard Frye, seful Programului de Cercetare pentru copii cu autism de la Spitalul de copii din Arkansas. In colaborare cu alti cercetatori din intreaga lume, cei doi au decis sa solicite o cercetare mai amanuntita a acestui caz. "Am fost determinat sa inteleg mai bine acest fenomen deoarece consider ca daca reusim sa intelegem mai bine acest fenomen si modalitatea de a imbunatati simptomele bolii, am putea ajuta multi copii care sufera de autism", a precizat Rodakis.

"Cercetarile actuale demonstreaza ca bacteriile intestinale joaca un rol nedescoperit anterior in sanatate si boala, de-a lungul medicinei. Este speranta mea ca prin studierea rapunsului copiilor cu autism la antibiotice, putem afla mai multe despre biologia de baza a acestei afectiuni", a mai adaugat John Rodakis.

Sursa: Medical News Today

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro