Aur pentru Romania la Campionatul European de Tir al Poltistilor

Oraşul francez Bordeaux a găzduit în perioada 28 august - 3 septembrie a.c. a XIV-a ediţie a Campionatul European de Tir al Poliţiştilor, ocazie cu care au participat 300 de sportivi, reprezentanţi ai ministerelor de interne şi ordine publică din 26 de ţări membre ale Uniunii Sportive a Poliţiilor din Europa.
Cei 9 componenţi ai lotului M.I.R.A. au participat la numeroase probe, precum puşcă calibru 5.6 mm., puşcă aer comprimat (bărbaţi), pistol liber, pistol aer comprimat (femei şi bărbaţi), pistol sport, unde au obţinut rezultate apreciabile.
Rezultatul cel mai bun l-a obţinut Alin MOLDOVAN - vicecampion mondial la tir, component al Clubului Sportiv Dinamo, care a ocupat locul I la categoria „puşcă aer comprimat”, devenind astfel campion european la această probă.
Graţie rezultatului obţinut în Franţa, sportivul este primul concurent din cadrul M.I.R.A., care s-a calificat direct pentru Jocurile Olimpice ce se vor desfăşura la Beijing-China în anul 2008, întrucât a acumulat punctajul care să îl califice direct pentru proba pe care o reprezintă.
Urmare a desfăşurării competiţiei, România a obţinut un rezultat meritoriu, clasându-se pe locul 9 pe naţiuni, devansând ţări cu tradiţie în participarea la aceste campionate, precum Anglia, Cehia, Austria, Elveţia sau Italia.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro