Audi ocupa primele doua locuri in DTM

Intr-o cursa spectaculosa ce a avut loc la Brands Hatch (Anglia), Audi a reusit sa ocupe primele doua locuri in clasamentul general din DTM: Martin Tomczyk si Mattias Ekström - ambii piloti ai unor masini Red Bull Audi A4 DTM inscrise de Audi Sport Team Abt Sportsline - au ocupat pozitiile a doua, respectiv a treia, desi au beneficiat de cele mai grele masini din pluton ca urmare a performantelor anterioare. Rezultatul inregistrat in marea Britanie inseamna ca, peste doua saptamani, Audi se va prezenta in postura de lider la cursa de casa de la Nürnberg. In acelasi timp, balastul de performanta va fi redus de la 21 la numai sapte kilograme.
In ciuda greutatii suplimentare, masinile Audi A4 DTM de ultima generatie au fost cele mai rapide la Brands Hatch. In calificarile de sambata, Mattias Ekström a inregistrat cel mai rapid tur, reusita repetata de colegul sau Martin Tomczyk in timpul cursei. Dupa un accident petrecut in calificari, tanarul german a avut o evolutie impresionanta si, gratie unei strategii perfecte, a reusit sa urce de pe locul al optulea pana pe al doilea. Dupa cel dea-l doilea pit stop, pilotul in varsta de 25 ani a avut sansa de a se duela cu campionul en titre, Bernd Schneider, dar a ales sa nu-si asume riscuri inutile. Clasat al doilea, Martin este acum lider al campionatului.
Mattias Ekström a terminat cursa imediat in urma coechipierului sau. Suedezul a avut o evolutie foarte buna si, de-a lungul celor 83 de tururi, a depasit ambii piloti Mercedes - Mika Hakkinen si Bruno Spengler - care au luat startul in fata lui. In ultima parte a cursei, Ekström l-a atacat pe Bernd Schneider, dar a redus presiunea in momentul in care Martin Tomczyk a iesit de la standuri chiar inaintea lui. In clasamentul general, Ekström se afla la doua puncte in urma lui Tomczyk.
Alexandre Prémat si Christian Abt - piloti Audi Sport Team Phoenix - au incheiat pe locurile al saptelea, respectiv al optulea, fiind cei mai bine clasati sportivi cu masini din generatia 2006. Ambii au reusit primele lor puncte in acest sezon.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro