Audi isi continua seria record a victoriilor la Le Mans

AUDI AG si-a continuat seria impresionanta de victorii in cursa de 24 ore de la Le Mans, desfasurata in conditii extrem de dificile. Frank Biela (Germania), Emanuele Pirro (Italia) si Marco Werner (Germania) au repetat succesul obtinut cu un an inainte, astfel ca Audi si-a trecut in cont cea de-a saptea victorie in clasica intrecere de anduranta. Pentru a doua editie la rand, trofeul suprem a revenit unui prototip Audi R10 TDI. Revolutionarul monopost diesel realizat la Ingolstadt a ramas astfel neinvins la Le Mans.
In cea de-a 75-a editie a cursei de 24 ore de la Le Mans, Audi a oferita inca o dovada impresionanta a ceea ce inseamna Vorsprung durch Technik. Audi R10 TDI a fost cea mai rapida si cea mai fiabila masina din intregul pluton. De la primul si pana la ultimul tur, unul din cele trei prototipuri diesel ale constructorului din Ingolstadt s-a aflat in fruntea cursei. Peste 260.000 de spectatori au asistat la una din cele mai disputate curse de 24 ore din istoria intrecerii de la Le Mans. Schimbarea conditiilor meteo in prima parte a cursei a facut ca prototipul Audi R10 TDI cu numarul de start 3 sa paraseasca competitia, dupa ce Mike Rockenfeller a parasit pista inundata de ploaie - era doar al treilea tur dupa ce preluase volanul de la Lucas Luhr - si a lovit barierele de protectie in virajul Tetre Rouge. Si evolutia impresionanta a tripletei Rinaldo Dindo Capello - Tom Kristensen (recordmanul victoriilor de la Le Mans) - Allan McNish s-a incheiat prematur: cei trei au controlat cursa cu un avans categoric pentru mai bine de 16 ore, dar roata stanga a prototipului Audi R10 TDI s-a desprins in cursul diminetii de duminica, la trecerea prin pasajul Indianapolis.
Dindo Capello, care si-a sarbatorit a 43-a aniversare in duminica intrecerii, se afla in cockpit si nu a avut nici o sansa de a evita accidentul. Astfel, in ultimele cinci ore si jumatate, toate sperantele au fost puse in masina Audi R10 TDI cu numarul de start 1, care i-a avut in cockpit pe Frank Biela, Emanuele Pirro si Marco Werner. Conditiile au fost extrem de dificile dupa ce ploaia torentiala s-a abatut asupra circuitului in ultima parte a cursei. Cu toate acestea, cei trei piloti renumiti si-au indeplinit misiunea cu bine. Avansul impresionant cu care Marco Werner a terminat in fata masini Peugeot clasata pe locul al doilea a fost de 10 tururi la trecerea liniei de sosire.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro