Au inceput inscrierile la ONGFest 2010

Au inceput inscrierile la Editia 2010 a ONGFest Festivalul national al organizatiilor neguvernamentale din Romania. Organizatiile inscrise pana marti, 16 martie 2010, beneficiaza de o reducere de 30% din plata taxei de participare.

ONGFest – Festivalul national al organizatiilor neguvernamentale din Romania isi deschide portile si anul acesta pentru a promova sectorul neguvernamental din Romania. Cu acelasi concept ca si anul trecut, dar mai dinamic si atractiv, ONGFest Editia 2010, va reuni peste 200 de organizatii neguvernamentale, fundatii corporatiste, companii implicate in activitati de responsabilitate sociala, institutii publice si donatori. Editia 2010 se bucura si de participarea a cinci organizatii neguvernamentale reprezentative din Republica Moldova, ce doresc stabilirea unor parteneriate cu sociatatea civila romaneasca.

La solicitarea ONG-urilor, ONGFest are un nou obiectiv, si anume, promovarea posibilitatii cetatenilor de a directiona 2% din impozitul pe venitul anual datorat statului catre organizatiile neguvernamentale. De aceea, anul acesta ne vom intalni intre 7 si 9 mai, in Parcul Unirii, aflat in centrul Capitalei.

Organizatiile care doresc sa participe sunt rugate sa completeze Formularul de inscriere si sa-l trimita pe email-ul ongfest@fdsc.ro. Inregistrarile se fac in ordinea primirii formularului de inscriere si vor fi inchise in momentul atingerii numarului maxim de participanti.

In functie de bugetul organizatiei pe anul 2009* taxa de participare poate varia intre 100 Ron si 500 Ron astfel:
ONG-uri cu buget anual sub 10.000 euro: taxa de participare 100 Ron
ONG-uri cu buget anual intre 10.001 – 50.000 E: taxa de participare 200 Ron
ONG-uri cu buget anual intre 50.001 – 100.000 euro: taxa de participare 350 Ron
ONG-uri cu buget anual peste 100.000 euro: taxa de participare 500 Ron
* Pentru a face dovada categoriei de buget in care se incadreaza organizatia, va rugam sa trimiteti o declaratie a reprezentantului legal al organizatiei semnata si stampilata. Declaratia poate fi trimisa prin posta, fax sau scanata, prin email.

Organizatiile care se inscriu si fac dovada platii taxei de participare pana la data de 16 martie 2010, beneficiaza de o reducere de 30%.

ONGFest este organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti si Banca Comerciala Romana si este finantat de Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe si EEA Grants.

Fundatia Dinu Patriciu, Fundatia Sensiblu, A&D Pharma, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, Reprezentanta Comisiei Europene si Coca Cola Hellenic sustin acest eveniment.

ONGFest este cel mai important eveniment al societatii civile din Romania, un promotor al comportamentului filantropic si voluntar, precum si al participarii publice si nu in ultimul rand, o oportunitate de a aduce organizatiile neguvernamentale in atentia cetatenilor si a publicului larg. Prin intermediul targului, FDSC isi propune sa contribuie la sporirea numarului de cetateni implicati activ in comunitate, la dezvoltarea spiritului asociativ si la cresterea implicarii asociatiilor si fundatiilor din Romania in societate.

Pentru mai multe detalii va rugam accesati site-ul www.ongfest.ro.