ATRA DOFTANA DEMAREAZA PROIECTE DE IMPLICARE SOCIALA

iulie 20, 2012

Premiata in 2011 de catre Anuala de Arhitectura cu Premiul sectiunii arhitectura, categoria social-culturale, ATRA DOFTANA a continuat traseul unei locatii de exceptie prin initiative de promovare a unor evenimente cultural-sociale de inalta clasa, precum expozitii de arta contemporana si colaborari cu Societe Gourmet. In prezent, ATRA Doftana face eforturi de a se implica in proiectele de promovare a zonei turistice Valea Doftanei.
“Cand am ales locatia pentru aceasta pensiune ca factori determinanti au cantarit frumusetea zonei si potentialul turistic al Vaii Doftane. Am crezut si atunci, si la fel avem si acum convingerea, ca Valea Doftanei este o gura de rai, inca neexploatata, cu un potential substantial,” declara Emil Munteanu, Managing Partner, ATRA Doftana.
Valea Doftanei are, in primul rand, avantajul unui acces rapid, fiind localizata la numai o ora si jumatate de Bucuresti, constituind o alternativa la destinatiile aglomerate de pe Valea Prahovei. Beneficiind de panorama lacului de acumulare Paltinu, atingand altitudini de aproape 1300m in Pasul Predelus, cu o rezervatie de brad la Glodeasa, Valea Doftanei se incadreaza in una din cele mai dorite tipuri destinatii de vacanta, respectiv in categoria locatiilor montane insotite de existenta unei ape.
Cei mai multi dintre potentialii turisti asociaza Valea Doftanei cu “inchisoarea comunista”. In fapt, Penitenciarul Doftana este o piesa de istorie, de pe vremea lui Carol I, si - chiar daca astazi se cheama Muzeul Penitenciar Doftana – situl este inchis vizitarii si nu se afla pe lista obiectivelor patrimoniului cultural al României, fapt care ar putea fi indreptat printr-o realibilitare.
Sarbatoarea cascavelei are loc traditional in luna septembrie si pana in prezent a avut caracter local restrans. Cascaveaua, realizata integral ecologic, este unul din produsele tradionale romanesti si ‘marca’ Vaii Doftanei, un cas nefermentat, nici dulce, nici sarat, nici branza, nici cascaval, cu aroma de flori de camp si catina.
In afara de peisajele superbe, drumul inedit prin defileul sapat in conglomerate dure, de posibilitatile de petrecere activa a timpului liber (mountain-bike, pescuit sportiv etc), zona ofera in plus si o serie de atractii turistice, muzee interesante pentru iubitorii de istorie: Castelul Micul Trianon din Floresti si la Castelul Iulia Hasdeu din Campina, muzeul memorial Nicolae Grigorescu sunt practic pe drum spre Valea Doftanei.
“In tot ce am realizat pana acum am cautat excelenta: arhitectura, servicii, restaurant. Dorim, la acelasi nivel, sa ne implicam in proiectele locale de promovare si, in masura in care autoritatile locale ne vor permite, vrem sa contribuim activ la cresterea zonei. Sunt o serie de proiecte la care ne-am gandit si care ar permite o mai buna vizibilitate a Vaii Doftanei. Promovarea rezervatiei de narcise sau a Parcului Natural Glodeasa, promovarea Sarbatorii Cascavelei, un portal dedicat zonei, ar fi doar cateva din oportunitatile existente. Actiuni sportive sau de ecologizare pot, de asemenea, sa ajute pe viitor la cresterea zonei,” declara EMIL Munteanu, Managing Partner, ATRA Doftana.
In cifre, Valea Doftanei apare cu 17 unitati de cazare omologate si inregistrate, din care majoritatea cu 3 stele + si preturi extrem de atractive fata de alte statiuni montane mai mediatizate si, implicit, mai aglomerate. Autoritatile estimeaza un potential de 400 de locuri de cazare in regim agroturistic in gospodariile actuale.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro