Atentie la sarea din mancare la restaurante !

decembrie 3, 2015

New York City Board of Health a luat deizia ca in orice restaurant sau locatie comerciala de pe teritoriul Statelor Unite, meniul sa nu contina mai mult de 2,300 de miligrame de sare, fiind cantitatea maxima admisa pentru consumul zilnic de nutritionisti, respectiv o lingurita de sare.

Dr. Howard Weintraub, codirector al centrului pentru Prevenirea Maladiilor Cardiovasculare NYU Langone., a declarat: "Nu e deloc greu să primești 2,3 grame de sare într-o singură porție de mâncare",

Decizia a fost luataT in urma constatarii ca maladiile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalității premature în New York, cu aproape 17.000 de decese în cursul anului 2013. Medicii au avertizat ca exista o legatura stransa intre consumul ridicat de sare si hipertensiunea arteriala.

In urma unui studiu publicat in anul 2010, a reiesit faptul ca un american consuma nu mai mult de 3.200 miligrame de sare pe zi, in special persoanele de origine afroamericana si hispanicii.

Sursa: Agerpres

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro