Atentie la farfurie! Kraft Food retrage 2.5 milioane de cutii cu macaroane si branza, posibil contaminate cu metal

Compania Kraft Food traverseaza o perioada grea, anuland vanzarea a aproape 2.5 milioane de cutii de macaroane si branza, care este posibil sa fi fost contaminate cu piese de metal.

De asemenea, Single Kraft, un produs de branza topita felii, a castigat un sigiliu nutritional de la Academia de Nutritie si Dietetica. Sigiliul este considerat ca fiind primit pe nedrept de catre nutritionisti.
"Sunt cu adevarat socat ca acest lucru ar fi primul lucru pe care academia ar alege sa-l aprobe," a declarat avocatul Casey Hinds pentru New York Time, cel care reprezinta drepturile respectarii normelor de nutritie la copii. Academia de Nutritie si Dietetica a declarat ca sigiliul nu este o aprobare, dar recunoaste faptul ca Kraft sprijina copiii in programul "Mananca sanatos". Kraft a refuzat sa comenteze acest aspect.

Kraft este una dintre companiile de produse alimentare procesate, care se confrunta cu provocari din mai multe directii. Compania este specializata in branzeturi, sosuri pentru salate si carnuri Oscar Mayer - lucruri care sunt de obicei folosite pentru mancarurile servite din pozitia - asezat la masa. Dar consumatorii nu cauta sa cumpere astfel de alimente, spune Jared Koerten, analist senior alimente la firma de cercetare de piata Euromonitor. "Cand te uiti la peisajul de alimente consumate in SUA, vom vedea o mare preferinta pentru mancarea tip fast-food. Unii oameni au numit-o "snackification" alimentelor din Statele Unite".

Analistii in domeniu spun ca SUA produce cele mai sigure alimente din lume, iar faptul ca societatea KRAFT a luat atitudine, anuland vanzarea cutiilor de macaroane, posibil compromise, arata tocmai ca sistemul functioneaza.

 

Sursa: NPR.ORG

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro