Atentie la cum administrati pastila de a doua

Pastila de a doua zi se ia in cazul in orice alta metoda de contraceptie a esuat, cum ar fi spre exemplu ruperea prezervativului sau ai uitat sa iei pastila contraceptive.

Cand trebuie administrata pastila de a doua zi?

Pastila de a doua zi trebuie luata cat mai repede posibil imediat dupa actul sexual cu pricina, cu cat o iei mai repede cu cat efecienta acesteia va fi mai mare, in general dupa cum scrie in revista SexSAFE, ai la dispozitie cam 72 de ore pentru a lua pastila de a doua zi, asta depinde in functie de tipul pastilei si firma producatoare, acestea au diverse moduri de administrare. Cel mai bine este sa citesti prospectul sau poti sa intrebi farmacista astfel incat sa fi sigura ca ai administrat pastila de a doua zi asa cum scrie in revista online de sex SexSafe trebuie. De cele mai multe ori faptul ca ai luat pastila de a doua zi nu va rezulta in a avea vreun efect secundar, totusi un numar redus de femei au mentionat ca au avut efecte secundare printre care se numarau durerile de cap, ameteli, dureri abdominale sau varsaturi.

Pastila de a doua zi este 100% sigura?

Dupa ce ai luat pastila de a doua zi, urmatoarea ta menstruatie va incepe fie cu o saptamana mai repede decat in mod normal sau cu o saptamana dupa data in care trebuia in mod normal sa vina. Totusi daca dupa o saptamana menstruatia ta inca intarzie, este recomandat sa faci un test de sarcina, vei obtine un raspuns concludent mai ales ca unele teste de sarcina pot fi facute din prima zi de cand ti-a intarziat menstruatia. Daca vrei totusi un raspuns avizat pentru problema respectiva, cel mai bine ar fi sa te duci la un control medical in cazul in care efectele pastilei de a doua zi nu se vad si sa nu incepi sa te ghidezi dupa cine stie ce tratament babesc auzit prin prietene.


» Preluat de pe LivePr.ro
Atentie la cum administrati pastila de a doua