Atentie la aluminiu ! Este otrava din farfurie

martie 8, 2012

Potrivit publicatiei 7sur7.be., acum 24 de ani s-a produs una din cele mai grave catastrofe ecologice din Marea Britanie: in cursul tratarii apei la Bormin Moor (Cornwall), 20 de tone de suflat de aluminiu au fost deversate in sistemul de aprovizionare cu apa al orasului Camelford. În anii urmatori, oamenii din regiune au inceput sa se planga de probleme de sanatate.

Astfel, Carole Croix, care locuia in zona, a murit la 58 de ani de o forma rara si agresiva a bolii Alzheimer. La autopsie s-a descoperit ca in creier avea un nivel extrem de mare de aluminiu: 23 micrograme de aluminiu pe gram de creier, in timp ce nivelul normal este de 0-2 mcg. Chris Exley, expert in aluminiu de reputatie mondiala si profesor la Universitatea Keele, spera ca ancheta sa stabileasca adevarul in privinta cauzelor mortii Carolei Croix. El considera ca aluminiul din apa potabila a jucat un rol esential in moartea femeii si ar vrea ca rezultatele anchetei sa arate felul in care metalul actioneaza asupra sanatatii.

Prin urmare, Exley spune ca aluminiul se adauga sau se foloseste in aproape tot ce mancam, bem, injectam sau absorbim, chiar daca nimeni nu stie daca nivelurile pe care le ingeram sunt sigure. 'Sute de publicatii arata ca aluminiul nu este sigur, insa acumularea de aluminiu in corp n-a fost studiata serios niciodata', adauga profesorul.

Se stie faptul ca metalul este absorbit in mod natural de plante, dar, in zilele noastre, aluminiul se gaseste in aproape tot. 'In apa se pune sulfat de aluminiu ca sa fie mai limpede. Toate alimentele care au nevoie de aditivi - cum ar fi prajiturile si biscuitii - contin aluminiu. Bomboanele au coloranti alimentari. Mai gasim aluminiu in ceai, cacao si in bauturile pa baza de malt, in unele vinuri si in bauturile gazoase, ca si in majoritatea alimentelor prelucrate', arata Exley.

Iar lista nu s-a terminat: 'Exista si in cosmetice, cremele solare, in anumite medicamente, cum ar fi aspirina, si vaccinuri. Stim ca aluminiul poate fi toxic, dar nu exista nicio legislatie care sa reglementeze cantitatile din alimente sau din apa potabila.', conform AGERPRES.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro