Atentie la alimentele din conserve - risc de imbolnavire

noiembrie 24, 2011

Conform unui studiu american, realizat de cercetatorii de la Universitatea Harvard si publicat in Journal of the American Medical Association , persoanele care consuma timp de cinci zile consecutiv supa din conserva prezinta in urina un nivel de bisfenol A de 1.200 de ori mai mare decat cel existent in organismul consumatorilor de supa proaspata.

Acest studiu este prezentat drept "unul dintre primele care cuantifica nivelul de bisfenol A din organismul uman dupa ingestia de alimente din conserve".

Jenny Carwile coautor al studiului, a precizat: "Stiam de mult timp ca nivelul de bisfenol A din organism creste dupa consumul de bauturi care au stat mult timp depozitate in anumite recipiente din plastic", a explicat Jenny Carwile coautor al studiului. "Insa studiul nostru sugereaza ca alimentele din conserve pot constitui subiect de ingrijorare mai important, mai ales prin prisma utilizarii pe scara foarte mare", a mai adaugat aceasta, potrivit Realitatea.net. 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro