Atentie! Consumul excesiv de munca ingrasa!

O cariera care te tine asezat la birou toata ziua nu te ajuta deloc pentru a-ti mentine o silueta de viespe. Staul la birou ingrasa, au dovedit-o oamenii de stiinta in urma unui studiu recent care ar trebui sa traga o serie de semnale de alarma, mai ales doamnelor si domnisoarelor care stau tintuite pe scaun pe toata durata programului de lucru.

Conform studiului prezentat de LiveScience.com, aproape 70% din assistant manageri au pus cateva kilograme din cauza locului de munca. Cresterea in greutate a inceput sa se manifeste dupa ce si-au preluat atributiile functiei. Studiul, realizat de CareerBuilder, arata ca profesorii, inginerii, asistentele medicale, programatorii sau administratorii de retea sunt alte categorii profesionale expuse la cresterea in greutate din cauza sarcinilor statice pe care trebuie sa le indeplineasca zilnic.

Studiul arata ca 59% dintre cei care au spus ca s-au ingrasat de cand si-au preluat job-ul, au pus in medie 4,5 kg, in timp ce 30% au spus cu disperare ca s-au ingrasat cel putin 10 kg. Doar 16% dintre subiectii inclusi in studiu spun ca au reusit sa slabeasca de cand s-au angajat.

Principalele cauze ale acestui fenomen sunt un program alimentar inadecvat si nesanatos, dar si viata sedentara. De obicei, oamenii nu mai au timp sa includa si cele 30 de minute de sport recomandate in programul lor incarcat.