Atac terorist la Viena. Cel puțin 7 morțoi

UPDATE – Ministrul de Interne l-a catalogat ca atac terorist. Karl Nehammer a vorbit despre un „aparent atac terorist”.

Mai multe persoane au fost rănite în centrul Vienei, pe fondul unui schimb de focuri de armă, a anunțat poliția, citată de Reuters.

Mass-media locală scrie că o sinagogă a fost atacată. Presa locală vorbește de asemenea despre trei luări de ostatici la restaurantul Akakiko de la hotelul Hilton, a doua într-un magazin și a treia la un restaurant japonez. 

Un ofițer de poliție a fost împușcat și rănit grav și o persoană a fost arestată, a anunțat agenția de știri APA, citând ministerul de interne.

Un martor ocular, intervievat la un canal de televiziune, a spus că a văzut „o persoană care fugea cu o armă automată, care trăgea cu sălbăticie". Poliţia a ajuns la faţa locului şi a ripostat, un alt martor la incident spunând că s-au auzit '„cel puţin 50 de împuşcături'', scrie AFP.

Editorul ziarului Falter a declarat că o persoană a fost ucisă, citând și Ministerul de Interne, care nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că se desfășoară o amplă acțiune a poliției în centrul Vienei.

Ziarul Kronen Zeitung a scris că o sinagogă a fost atacată. Mai multe focuri de armă au fost trase în zona unei piețe din apropiere, Schwedenplatz.

Liderul comunității evreiești Oskar Deutsch a declarat pe Twitter că nu este clar dacă sinagoga din Viena și birourile alăturate au fost ținta unui atac și a spus că erau închise la acea vreme.

 

Sursa: europalibera.org