Atac terorist la Nisa: Trei persoane au fost ucise, printre care o femeie decapitată

Un atacator înarmat cu un cuțit a ucis trei persoane, inclusiv o femeie care a fost decapitată, la o biserică din orașul francez Nisa, transmite poliția pentru Reuters. Incidentul a fost catalogat de primarul orașului drept unul terorist.

Primarul Christian Estrosi a transmis pe Twitter că atacul armat a avut loc în sau lângă biserica Notre Dame, iar poliția a capturat atacatorul.

Ultimul bilanț al poliției vorbește despre trei decese și mai multe persoane rănite. O sursă din poliția a spus că o femeie a fost decapitată.

Atacul terorist vine la scurt timp după ce un profesor a fost decapitat de un tânăr musulman de origine cecenă care a vrut să se răzbune pentru că dascălul le-a arătat elevilor caricaturile Charlie Hebdo cu profetul Mahomed.

Pentru moment nu se știe dacă există o legătură între decapitarea profesorului și atacul de la Nisa sau vreo altă legătură cu caricaturile pe care musulmanii le consideră blasfemii.

De la uciderea profesorului, oficialii francezi au reiterat dreptul ca respectivele caricaturi să fie afișate, iar ele au apărut de numeroase ori la marșuri de solidaritate în memoria profesorului.

Acesta lucru a atras furia liderilor mai multor state majoritate musulmane care l-au acuzat pe președintele Macron de o politică anti-islam.

 

 

 

Sursa: europalibera.org

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro