ASUS ROG Maximus V Formula a stabilit trei recorduri mondiale de overclocking

iunie 21, 2012

Computex 2012 s-a încheiat, dar ecourile sale continuă. Evenimentul a prilejuit stabilirea unor noi recorduri în materie de overclocking, trei dintre cele mai semnificative fiind obținute pe noile plăci de bază ASUS ROG Maximus V Formula. Concepută pentru overclocking și jocuri, platforma permite reglaje avansate, accesibile overclockerilor mai mult sau mai puțin experimentați.

Rezultatele se referă la scorurile din SuperPi 32M, lățimea de bandă la citirea memoriei și frecvența atinsă de memoria DDR3 16GB, demonstrând mai departe cooperarea apropiată între ASUS și cei mai mari producătorii de memorii precum G.SKILL. Cele mai bine optimizate și mai performante plăci din industrie au fost testate cu sute de module de memorie pentru fiecare model nou apărut, fie că e vorba de ROG, seria TUF sau unul mainstream.

SuperPi 32M: 4 minute 44,734 secunde
Faimoșii overclockeri Fredyama-san și Shamino au colaborat în această provocare, împingând memoria G.SKILL CL5-9-7-18 1T DDR3 la 2646MHz, un record mondial în solicitantul benchmark SuperPi 32M. Placa lor Maximus V Formula beneficiază de un procesor Intel Core i7 3770K.

Lățimea de bandă la citirea memorie: 32.339MB/s
Respectat în cercurile competițiilor hardware, overclocker-ul Hiwa Pouri a fost capabil să împingă memoria G.SKILL TridentX CL10 1T DDR3 la un nou record de lățime de bandă, utilizând latențe complicate, funcțiile de overclocking ale plăcii de bază Maximus V Formula și capabilitățile procesorului Intel Core™ i7 3770K.

Frecvența memoriilor DDR3 16GB: 3286MHz
Întorcându-se încă odată asupra memoriilor G.SKILL TridentX, Hiwa Pouri a obținut acest rezultat cu module DDR3 CL11 16GB cu frecvențe implicite de 2800MHz. Noul record dovedește că vitezele extreme devin realitate chiar cu memoriile de înaltă densitate. Maximus V Formula a făcut încă odată echipă cu un procesor Intel Core™ i7 3770K.

ASUS dorește să mulțumească overclockerilor dedicați pentru timpul acordat stabilirii potențialului semnificativ al plăcii Maximus V Formula și bineînțeles, companiei G.SKILL pentru furnizarea celor mai bune memorii din lume pentru overclocking.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro