ASUS ROG a anuntat placa video Matrix R9 280X

octombrie 11, 2013

ASUS Republic of Gamers (ROG) a lansat placile video Matrix R9 280X Platinum si Matrix R9 280X standard, cele doua modele fiind motorizate de cele mai noi procesoare grafice AMD Radeon R9 280X.

Asa cum era de asteptat de la modelele ROG, placile grafice Matrix R9 280X sunt echipate cu tehnologii exclusiviste, ce includ o arhitectura termica eficienta din cupru pentru performante mari la temperaturi mai joase, conexiuni VGA Hotwire pentru controlul tensiunilor, module de reglare a tensiunilor DIGI+ pentru asigurarea unei alimentari stabile si GPU Tweak. Acesta este un utilitar usor de folosit care permite utilizatorilor sa obtina maximum de performanta de la placa grafica.

Rece, silentioasa si mai iute decat cele mai rapide placi
Placa grafica Matrix R9 280X beneficiaza de un design termic din cupru, care conduce extrem de eficient caldura departe de nucleul grafic. Comparativ cu design-ul de referinta Radeon R9 280X, placile ROG Matrix R9 280X ii permit nucleului AMD Radeon sa lucreze de trei ori mai silentios, la temperaturi cu 20% mai joase gratie ventilatoarelor de 100mm. Jucatorii se pot bucura de stabilitate si de sesiuni silentioase de gaming. Nucleul modelului Matrix R9 280X este tactat la 1000MHz, in timp ce nucleul lui Matrix R9 280X Platinum lucreaza la 1100MHz, cu 100MHz mai mult decat design-ul de referinta.

Supratactati mai mult prin cresterea usoara a tensiunii
Placile video Matrix R9 280X dispun de tehnologia integrata ROG VGA Hotwire pentru o plaja mai mare de overclocking. Prin cablarea terminalelor VGA Hotwire de pe Matrix R9 280X la conexiunile placii de baza, utilizatorii pot creste tensiunea cu usurinta. Împreuna cu utilitarul TweakIt si butoanele plus si minus amplasate pe placa de baza ASUS ROG, VGA Hotwire faciliteaza reglajul tensiunilor, astfel incat utilizatorii sa mareasca gradual tensiunea pentru viteze mai mari de lucru si un joc mai fluid. Odata cu placile Matrix R9 280X, TweakIt ofera o plaja mai larga pentru tensiuni, fiind posibila activarea imediata a ventilatoarelor de 100mm, ce furnizeaza un flux mare de aer, racind instant la simpla apasare a unui buton.

Placile Matrix R9 280X includ un mod “safe” pentru overclocking, ce poate fi utilizat pentru restaurarea rapida a reglajelor implicite, astfel incat utilizatorul sa aleaga de fiecare data setarile stabile. Mai mult, un logo iluminat permite utilizatorilor sa vada nivelul de incarcare a placii prin variatia culorilor.

Stabilitate de neegalat cu DIGI+ Super Alloy Power
Placile grafice Matrix R9 280X beneficiaza de alimentarea exclusivista ASUS DIGI+ VRM cu tehnologie Super Alloy Power. Condensatorii solizi, bobinele cu miez dur si MOSFET-tii intariti suporta temperaturi si solicitari mult mai mari, gratie aplicarii materialelor cu formule speciale. Rezultatul consta in cresterea fiabilitatii si a duratei de viata. DIGI+ VRM ofera o alimentare cu 20 de faze, cu control digital, asigurand mai mult spatiu pentru tuning, la un nivel inaccesibil altor placi grafice.

DIGI+ VRM cu tehnologie Super Alloy Power reduce zgomotul alimentarii si creste durata de viata a placii grafice comparativ cu design-ul de referinta. Zgomotul alimentarii este redus cu pana la 30%, iar durata de viata a placii grafice creste de 2,5 ori.

Overclocking usor cu calibrarea liniilor de alimentare si reglajul frecventelor VRM
Utilitarul inclus ASUS ROG GPU Tweak ofera utilizatorilor o interfata intuitiva pentru reglajul frecventelor, al tensiunilor si al vitezelor ventilatoarelor. Consumul de energie este tinut sub control, iar supratactarea poate fi realizata usor, cu mai multa incredere.

Editia exclusiva ROG a GPU Tweak adauga calibrarea liniilor de alimentare pentru GPU si setarea frecventelor pentru VRM, permitand controlul unor parametri multipli. Nivelul de overclocking este maxim, cu un potential real de depasire a recordurilor mondiale. Mai mult, instrumentul GPU Tweak Streaming le permite utilizatorilor sa posteze imaginile de pe ecran direct pe internet, in timp real, astfel incat alti utilizatori sa vada live jocurile rulate. Ferestrei de streaming i se pot adauga titlu, text cu derulare, fotografii existente si capturi ale camerei web.

Preturi si disponibilitate
ROG Matrix R9 280X Platinum si Matrix R9 280X vor fi disponibile la nivel global incepand din 11 octombrie 2013. Modelul Platinium va ajunge si pe piata romaneasca la un pret aproximativ de 1759 lei (TVA inclusiv).

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro