ASUS a prezentat în cadrul expoziţiei CeBIT 2010 o gamă largă de produse noi şi tehnologii avansate, susţinând filosofia companiei “Inspiring Innovation - Persistent Perfection”. Fiind dezvoltate pe principiul conform căruia tehnologia informaţiei are ca menire îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor, inovaţiile recente susţin, reinventează sau revoluţionează experienţa utilizatorilor în interacţiunea prietenoasă cu mediul, jocurile PC, divertismentul multimedia sau accesarea informaţiilor şi a serviciilor din mediile “cloud”.
Ecologic de la un capăt la celălalt
Cu ocazia ediţiei CeBIT 2010, ASUS a pregătit o zonă „verde” specială, dedicată produselor cu design ecologic, pentru a etala paleta largă de inovaţii adresate clienţilor interesaţi să adopte o atitudine prietenoasă faţă de mediul înconjurător. Compania a obţinut numeroase certificate eco în urma adoptării inovaţiilor „verzi” în proiectarea, dezvoltarea şi producţia notebook-urilor ASUS, a netbook-urilor Eee PC™, a computerelor EeeBox, a monitoarelor LED şi a plăcilor de bază.
Astfel, ASUS a fost primul producător de laptopuri care a primit certificatele EPD (Environmental Product Declaration), pe cel al Amprentei de Carbon (Carbon Footprint) şi Floarea Europeană (EU Flower). Printre cele mai importante inovaţii eco se numără ASUS Super Hybrid Engine şi EPU (Energy Processing Unit). Cea dintâi este o tehnologie de administrare a resurselor energetice, care permite reducerea consumului de curent al laptopurilor şi al netbook-urior cu mult sub nivelul specificat de standardul Energy Star V5.0. Cipul ASUS EPU (Energy Processing Unit) este integrat pe plăcile de bază, având ca sarcină ajustarea automată în timp real şi cu mare precizie a tensiunilor de alimentare a diverselor componente ale sistemului, îmbunătăţind eficienţa energetică.
Iniţiativele “verzi” ale companiei ASUS se regăsesc şi în domeniul materiilor prime, lansarea portabilelor U Bamboo fiind un demers exemplificator. Aceste laptopuri folosesc lemnul de bambus, care este regenerabil şi rezistent. Pe de o parte, cantitatea de materiale plastice utilizate se reduce cu 20%, produsul final preluând eleganţa şi aspectul organic conferite de bambus, pe de altă parte.
Alegerea oricărui jucător înfocat
De la fanii înfocaţi ai celor mai noi jocuri FPS şi RPG, la competitorii fervenţi din categoria MMO, până la jucătorii ocazionali de aplicaţii pentru browsere, ASUS recunoaşte mai multe tipologii de jucători, fiecare având cerinţe diferite privind operarea PC. Compania urmăreşte satisfacerea acestor nevoi specifice prin intermediul unei game diverse de produse, de la seria Republic of Gamers (ROG) destinată gaming-ului intensiv, până la Eee PC™ pentru jocurile ocazionale. Familia de produse ROG îşi continuă supremaţia dovedită prin puterea de operare, facilităţile de overclocking şi cele de personalizare. În întreaga lume, platformele multi-GPU, plăcile video şi notebook-urile cu emblema ROG reprezintă primele alegeri ale campionilor în materie de gaming şi de overclocking.
La CeBIT 2010, ASUS a prezentat cele mai puternice produse ROG ale momentului, în frunte cu cea mai rapidă placă video din lume ARES cu Dual Radeon HD5870, urmat de notebook-ul G73 caracterizat prin design şi specificaţii de ultimă oră, cât şi de portabilul G51J 3D, primul din lume care a integrat soluţia NVIDIA® GeForce® 3D Vision™ pentru redarea jocurilor şi a materialelor video 3D în orice locaţie ar dori posesorul. Totodată, ASUS a prezentat ecranele Full HD 3D ASUS VG236H şi PG276H, pregătite să încânte jucătorii oferind condiţii vizuale caracteristice sălilor de cinema.
ASUS stabileşte un nou standard privind performanţele audio ale laptopurilor
Performanţele audio ale laptopurilor au fost mereu afectate de compromisuri din cauza dificultăţii de a le îmbunătăţi capacităţile acustice. ASUS este primul producător de portabile care soluţionează problemele, prin introducerea tehnologiei ASUS SonicMaster. Fiind dezvoltată în colaborare cu Bang & Olufsen ICEpower®, aceasta marchează atingerea unui nou nivel de performanţe audio oferite de către un portabil.
SonicMaster debutează pe modelele ASUS N43, N63 şi N73 ce fac parte din seria recomandată divertismentului multimedia de zi cu zi. Utilizatorii vor putea beneficia de performanţe audio deosebite folosind nişte notebook-uri performante şi competitive din privinţa costurilor. Linia de notebook-uri de vârf NX integrează facilităţi SonicMaster îmbunătăţite, reuşind să înlocuiască hub-urile de divertisment prezente în reşedinţe.
Pregătiţi pentru era “cloud”
Încă de la data lansării primului Eee PC™ în 2007, ASUS s-a poziţionat mereu în linia de avangardă în furnizarea de dispozitive IT&C pentru cei interesaţi să beneficieze de cât mai multe servicii livrate prin mediile “cloud”. ASUS şi-a consolidat această poziţie, oferind o paletă cuprinzătoare de netbook-uri, nettop-uri, E-Reader-e, servere, sisteme de stocare, media player-e şi produse de reţea. Aceste produse le permit utilizatorilor să acceseze şi să găzduiască servicii de tip “cloud”, precum şi să partajeze fişiere cât mai simplu. Cu ocazia expoziţiei CeBIT 2010, ASUS a expus cea de-a patra generaţie Eee PC™ - o colecţie care implementează un design nou şi facilităţi diverse pentru a răspunde solicitărilor diferitelor tipuri de utilizatori.
Printre noile modele se numără şi un notebook premium construit din aluminiu, primul de acest tip din seria Eee PC™. De asemenea, ASUS a prezentat şi e-reader-ul subţire DR-900, cu ecran de 9”, conectivitate Wi-Fi sau opţional, 3G. Dispozitivul redă paginile virtuale asemenea celor de hârtie, îmbunătăţind confortul lecturii. Bateria lui DR-900 are o autonomie incredibil de mare, permiţând cititorilor să parcurgă de-a lungul unui singur ciclu de încărcare peste 10.000 de pagini sau echivalentul a 20 de romane a câte 400 de pagini.
Alături de seria Eee PC™ şi de DR-900 E-Reader, lista dispozitivelor ASUS proiectate pentru accesarea mediilor “cloud” mai cuprinde:
- EeeKeyboard PC şi EeeTop PC;
- O!Play HD2, primul media player din lume cu interfaţă USB 3.0, care oferă accesul la un volum mare de infotainment livrat din mediul “cloud”;
- Echipamente de reţea şi de stocare: TS mini home server, dispozitivul NAS-M25 şi router-ul RT-N76U
Pentru mai multe informaţii despre produse şi prezentări detaliate, vă rugăm să vizitaţi http://www.techinstyle.tv.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro