ASUR a lansat a IV-a editie a concursului online – Ziua Astronomiei

Pe 20 aprilie 2013 Asociatia Secular-Umanista din Romania a lansat concursul online “Ziua Astronomiei”. Aflata la cea de-a patra editie, competitia are ca scop promovarea acestei stiinte in randul tinerilor. Temele abordate sunt menite sa atraga elevii si studentii cu varste de pana la 26 de ani catre studiul astronomiei, iar premiile oferite an de an includ telescoape, laptopuri, tablete, enciclopedii, DVD-uri cu documentare si abonamente la reviste de stiinta.
Tema de anul acesta este “Astronomie vs. Astrologie”, iar pentru a participa, concurentii trebuie sa inscrie o prezentare video originala prin care sa ilustreze diferentele dintre astronomie si astrologie. Calendarul concursului cuprinde urmatoarele etape:
– 20 aprilie-25 mai: realizarea si inscrierea prezentarilor
– 26-31 mai: jurizarea lucrarilor inscrise in concurs
– 1 iunie: anuntarea castigatorilor
– 15 iunie: festivitatea de premiere

Castigatorul concursului va primi un laptop si un telescop, premiul al II-lea constand intr-un telescop, iar castigatorul locului al III-lea va primi un pachet de carti pe teme stiintifice. Premiile acestei editii sunt oferite de System Plus si Da Vinci Learning. Mai multe detalii despre competitie puteti afla accesand site-ul concursului, www.ziua-astronomiei.ro.