Asteroizii, sursa de apa a Pamantului

Asteroizii provenind din sistemul nostru solar sunt sursa cea mai probabila a celei mai mari cantitati de apa de pe Pamant. Acestea sunt concluziile unui nou studiu realizat de catre o echipa de cercetatoroi din cadrul Institutului Carnegie din Washington, relateaza Space.com.

Concluzile acestui studiu contrazic teoriile anterioare conform carora apa pamantului provine din afara sistemului solar si a fost distribuita de catre asteroizii sau cometele care intra in sistemul  solar si ajung pe Pamant. Conform lui Conel Alexander, conducatorul studiului, rezultatele obtinute aduc o  serie de elemente importante care ofera indicii asupra originii materiilor volatile in interiiorul sistemului solar. Aceste elemente au implicatii importante pentru modelele de formare si evolutie a planetelor si a obiectelor mai mici din sistemul solar.

Cercetatorii au analizat o serie de 86 de meteoriti primitivi, identificandu-le elementele volatile. Ei au masurat nivelurile de hidrogen, nitrogen si isotopi de carbon din mostrele de metoriti. Astfel s-a constatat ca aceste corpuri ceresti au cu atat mai multa apa cu cat se formeaza mai departe de Soare.