Astepti un bebe? Perna pentru gravida iti face sarcina mai usoara

Ajungand sa fie preferate de un numar din ce in ce mai mare de femei, pernele pentru gravide au devenit atat de populare, incat constituie o necesitate in perioada sarcinii. Concepute pentru a urma intocmai linia corpului nostru, acestea sunt perfecte pentru somn, relaxare, odihna. In timpul sarcinii, centrul de greutate al gravidei se modifica datorita cresterii burticii si astfel apare o suprasolicitare a musculaturii spatelui si a membrelor inferioare.
Din pacate aceasta duce la dureri de spate si picioare umflate. Perna pentru gravide vine ca o solutie la aceste dificultati, asigurandu-ne o pozitie corecta in timpul somnului, astfel incat putem fi sigure ca ne odihnim cu adevarat.

Pernele pot fi folosite fie in fata, ca sprijin pentru burtica, fie in spate, pentru ameliorarea durerilor de spate si a unei pozitii de somn usor modificate, dar totusi sigure pentru fat.

Pana in jurul a 20 de saptamani, gravida poate sa doarma si pe spate, dar pe masura ce sarcina avanseaza, este de dorit sa se evite aceasta pozitie deoarece se creaza o presiune prea mare asupra venei cave inferioare, sangele nu mai circula cu presiune intre picioare si cap si copilul nu mai este oxigenat corespunzator . O astfel de perna ajuta gravida sa poata dormi confortabil pe o parte.

O alta utilitate a pernelor pentru gravide apare dupa nastere, in perioada alaptarii, acestea putand fi folosite cu succes ca suport pentru bebelus sau pentru corpul sau.

Daca ne decidem sa achizitionam o perna pentru gravide, trebuie sa fim atente la cateva aspecte, pentru a ne asigura ca am facut o achizitie reusita:

Unele perne permit modificarea volumului, in functie de necesitati. Nu toate pernele pot fi modificate, depinde de continutul umpluturii: poliester siliconat sau polistiren expandat.
Unele perne au husa detasabila, astfel ca permit o spalare usoara a acesteia, mentinand igiena si practicabilitatea. Altele se spala direct in masina de spalat, la o temperatura normala, cu mentiunea ca dupa spalare, trebuie “modelate” putin pentru a reveni la forma initiala.
Forma sau dimensiunea pernelor nu este mereu identica: exista pernele clasice, in forma de semiluna, dar exista si forme mai neobisnuite din care putem alege.
Orice am decide sa achizitionam in final, putem fi sigure ca perna pentru gravide ne va fi de mare ajutor pentru a trece cu bine peste sarcina, si pentru a beneficia de un somn calm.

» Preluat de pe LivePr.ro
Astepti un bebe? Perna pentru gravida iti face sarcina mai usoara