Aspirator cu sau fara fir - pe care sa il alegeti?

Aspiratoarele fără fir par să fie pe cale să depășească în vânzări aspiratoarele mai tradiționale, cu cilindri. Dar este un produs de curățare fără fir potrivit pentru casa dvs.?

 

Designul subțire si portabil al unui aspirator vertical fără fir îl face ușor și convenabil pentru curățarea casei, dar capacitatea sa redusă de depozitare a prafului și durata de viață a bateriei înseamnă că nu sunt potrivite pentru orice tip de locuință.

 

Citiți mai departe pentru a afla ce tip de aspirator este cel mai potrivit pentru dvs.

 

De ce să cumpărați un aspirator fără fir? Iată câteva motive:

 

  • Mai ușoare decât aspiratoarele standard
  • Nu este restricționat de lungimea cablului sau de apropierea de prize de curent
  • Poate fi folosit ca aspirator manual pentru lucrări incomode, cum ar fi curățarea mașinii sau a scărilor
  • Mai mic și mai ușor de depozitat

 

Aspiratoarele fără fir sunt mai ușoare decât cele obișnuite, cântărind în medie 3 kg față de 7 kg pentru un aspirator standard. De asemenea, sunt ușor de deplasat, deoarece nu sunteți împiedicat de un cablu sau de apropierea dvs. de o priză.


Accesibilitate


Multe modele de aspirator vertical vin cu suporturi de perete, astfel încât puteți pur și simplu să îl porniți și aspirați. Acest lucru le face ideale pentru curățenia rapidă - atunci când ați vărsat firimituri în bucătărie, de exemplu, sau bucăți de pământ pe covorul din hol.

 

Unele sunt concepute doar pentru curățarea podelei, dar majoritatea au accesorii care fac mai ușoară abordarea unor lucrări mai mici de curățare, cum ar fi curățarea mașinii sau a scărilor.


Durata de viață a bateriei


În afară de puterea de curățare, veți dori, de asemenea, să vă asigurați că un aspirator fără fir va rezista suficient de mult timp pentru a face curățenia.

 

Durata de viață a bateriei variază extrem de mult, de la doar șapte minute la putere maximă pentru unele modele, la mai mult de o oră la altele. În general, cu cât plătiți mai mult, cu atât veți obține mai multă autonomie.

 

Merită să vă gândiți dacă vă bucurați curățând puțin și des sau dacă doriți să puteți aborda întreaga casă dintr-o singură dată.

 

Multe aspiratoare fără fir timpurii rezistau abia 20 de minute, dar durata de funcționare s-a îmbunătățit, de-a lungul anilor.

 

Majoritatea aspiratoarelor fără fir rezistă între 20-45 de minute. Unele au baterii schimbabile sau durează 60 de minute plus, dar acest lucru vă va costa în plus, de obicei.

Dacă trebuie să utilizați modul de putere mare - de exemplu, dacă aveți multe covoare - veți găsi că durata de viață a bateriei scade dramatic.


Capacitate de praf


Capacitatea unui aspirator fără fir este de aproximativ 0,7 litri, comparativ cu aproximativ 2,3 litri pentru un aspirator cu cablu. S-ar putea să economisiți timp când curățați cu un aspirator fără fir, dar probabil veți petrece mai mult timp golindu-l și curățând filtrele. Dacă nu, aspiratorul dvs. va deveni mai puțin eficient la ridicarea murdăriei, pe măsură ce se blochează.

 

Dacă sunteți alergic, acest lucru nu este ideal, deoarece înseamnă un contact mai regulat cu praful. Există totuși câteva aspiratoare fără fir disponibile, care au capacități mai mari.


Care sunt dezavantajele unui aspirator fără fir?


  • Durata de viață limitată a bateriei
  • Capacitatea de stocare a prafului este mai mică
  • Stocarea poate necesita un suport de perete / punct de conectare accesibil pentru încărcare

 

Cel mai important lucru la un aspirator este cât de bine curăță, iar aici unele aspiratoare fără fir rămân în urmă. Domeniile cheie sunt curățarea covoarelor și reținerea alergenilor. Cele mai bune modele pot lăsa covoarele curate și pot menține praful separat, în siguranță.

 

În medie, aspiratoarele fără fir aspiră 41% din praful de pe covoare, comparativ cu 70% pentru aspiratoarele cu fir.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro