Evenimentul este al doilea din seria expozitionala intitulata Mari repere ale artei romanesti: Pinacoteca Bucuresti in vizita la Galeria ArtSociety, continuand programul curatorial care a debutat in luna mai a acestui an cu expozitia "Peisajul in pictura romaneasca moderna". Picturi semnate de Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Francisc Sirato, Sabin Popp, Olga Greceanu si altii au fost selectionate pentru a ilustra conceptul expozitiei: traditionalismului ca orientare stilistica si tematica, in arta romaneasca din prima jumatate a secolului XX.
Expozitia pune din nou in discutie problema traditiei si a modernitatii, ca paradigma a spiritului unei perioade care ne suscita tot mai mult curiozitatea si fascinatia: anii 1920-1930. Fara pretentia de a avea o mare acuratete in cercetare sau caracter exhaustiv, expozitia prezinta un fragment din arta vremii, elocvent pentru directia de gandire traditionalista, in care conceptul de specific romanesc avea intaietate. Selectia de lucrari urmareste sa ilustreze acele particularitati care tin de cautarea asidua a esentei spiritului romanesc, o preocupare perpetua pentru unii dintre artisti si un episod tranzient pentru altii.
Pinacoteca Municipiului Bucuresti, din 1984 devenita Sectie de Arta a Muzeului Municipiului Bucuresti este, fara indoiala, unul din asezamintele de cultura cu traditie din capitala Romaniei. Pinacoteca a fost infiintata la 1 iunie 1933 ca o necesitate de a concentra intr-un singur loc operele de arta (lucrari de pictura, sculptura, grafica si arta decorativa) pe care Municipiul le adunase in decursul timpului. Desi patrimoniul Pinacotecii numara astazi in jur de 5.500 de piese de exceptie, el continua sa ramana absent cu desavarsire din peisajul cultural al Bucurestiului, din lipsa unui spatiu propriu de expunere. In aceasta toamna, la Galeria ArtSociety, veti avea prilejul de a va intalni cu o colectie rara, care dainuie intr-o nedreapta uitare.
Curatori ai expozitiei sunt Ruxandra Garofeanu (Director ArtSociety) si Ioana Cristea (sefa Sectiei de Arta din cadrul Muzeului Municipiului Bucuresti).
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro