ASP Oradea organizeaza, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania, editia a V-a a Turneului International de Baschet in Fotoliu Rulant MARIA

Acest turneu este singurul eveniment din Romania inclus in calendarul competitional al IWBF Europe
- Meciurile vor avea loc in data de 14.11.2009, in Sala de Jocuri a Universitatii din Oradea

(Afisul turneului poate fi descarcat
in format .pdf (33MB) de la www.magisterclub.ro
sau in format .jpg (5MB) de la www.magisterclub.ro )

Oradea, 13 noiembrie 2009 Cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania, Asociatia Pinochio Oradea (ASP Oradea) organizeaza in perioada 13-15 noiembrie 2009, editia a V-a a Turneului International de Baschet in Fotoliu Rulant 'MARIA', singurul eveniment din Romania inclus in calendarul competitional al IWBF Europe (Federatia Internationala de Baschet in Fotoliu Rulant - Europa).

Festivitatea de deschidere va avea loc in data de 14 noiembrie, la ora 13.00, in Sala de Jocuri a Universitatii din Oradea si va fi precedata de intalnirea de la ora 8.30 cu studentii si masteranzii Facultatii de Educatie Fizica si Sport, din cadrul Universitatii din Oradea, coordonati de domnul prorector prof.univ.dr. Iacob Hantiu si de primul meci al competitiei, la ora 9.00. Urmatoarele meciuri se vor desfasura la orele 13.30 si 15.00, iar festivitatea de premiere va avea loc la ora 16.30. In cadrul acesteia, invitat de onoare este domnul Haj Bhania din Marea Britanie, developer IWBF Europe si antrenor secund al echipei nationale a Angliei (antrenorul anului in 2006).

Evenimentul beneficiaza de sprijinul Colegiului Judetean de Arbitri de Baschet Bihor care desemneaza arbitri profesionisti la fiecare editie a turneului. Anul acesta, echipa va fi coordonata de domnul Alin Rosu.

In competitie sunt inscrise, pe langa sportivii ASP Oradea - Romania, echipele KKI VRBAS Banja Luka - Bosnia Hertegovina si UPB BEOFENIKS Belgrad - Serbia. Meciurile se desfasoara in sistemul round-robin (fiecare echipa joaca, pe rand, un meci cu toate celelalte competitoare). Echipa cu cele mai multe victorii acumulate isi va adjudeca titlul de campioana a turneului.

Conform regulamentului stabilit de IWBF, totalul cumulat de cei cinci jucatori ai unei echipe de pe teren nu trebuie sa fie mai mare de 14,5. Sportivii in scaun cu rotile pot obtine, in urma examinarii de catre un clasificator international, un punctaj de 1, 1.5, 2, 2.5, 3, 3.5, 4, sau 4.5, in functie de capacitatea fiecaruia de a indeplini cateva actiuni specifice jocului: presing si viteza de deplasare, pivotare, aruncare la cos, redresare, dribling, pasare si prindere a mingii.

Programul evenimentului

Vineri, 13 noiembrie 2009 - Hotel Vital, Baile Felix, Str. Principala nr.125, 0259.458458, www.vitalfelix.ro

17:00 - Sosirea echipelor participante
20:00 - Sedinta tehnica cu antrenorii echipelor, prezidata de domnul Haj Bhania, developer IWBF Europe

Sambata, 14 noiembrie 2009 - Sala de Jocuri din incinta Universitatii din Oradea

08:30 - Intalnire cu studentii si masteranzii Facultatii de Educatie Fizica si Sport, din cadrul Universitatii din Oradea, coordonati de domnul prorector prof.univ.dr. Iacob Hantiu
09:00 - Meci de baschet
10:30 - Pauza - Discutii cu studentii si masteranzii pe tema mobilitatii in sportul adaptat
13:00 - Festivitatea de deschidere
13:30 - Meci de baschet
15:00 - Meci de baschet
16:30 - Festivitatea de premiere
18:00 - Rezumatul meciurilor, discutii si analize pe teme de antrenorat in baschetul adaptat, coordonate de domnul Haj Bhania, developer IWBF Europe

Duminica, 15 noiembrie 2009 - Hotel Vital, Baile Felix, Str. Principala nr.125, 0259.458458, www.vitalfelix.ro

09:30 - Strategia jocului de baschet in scaun rulant. Invitat de onoare - trimisul special al IWBF Europe, domnul Haj Bhania din Marea Britanie, developer IWBF si antrenor secund al echipei nationale a Angliei, desemnat, in 2006, antrenorul anului.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. De la infiintarea sa, in urma cu 11 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit 7,5 milioane de Euro, in sute de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Prin proiectele in care se implica, Fundatia Vodafone Romania se straduieste sa raspunda cat mai bine nevoilor comunitatii si sa imbunatateasca viata oamenilor din Romania. Aceasta reprezinta misiunea asumata si urmarita cu consecventa in cei 11 ani de existenta.

Asociatia Pinochio Oradea (ASP Oradea) este o organizatie non-profit care are ca scop crearea unui cadru propice pentru integrarea persoanelor cu dizabilitati si promovarea sportului adaptat, integrarea prin sport, promovarea sportului pentru persoanele cu dizabilitati, a baschetului in fotoliu rulant si urmareste cresterea gradului de perceptie a societatii romanesti fata de aptitudinile persoanelor cu dizabilitati motrice si nevoia de sprijin a acestora din partea comunitatii. Promovarea in afara granitelor tarii a baschetului in fotoliu rulant practicat in Romania este o prioritate.

Echipa ASP Oradea multumeste tuturor partenerilor si jurnalistilor pentru sprijinul constant care i-a facilitat participarea anul acesta, in aprilie, la Turneul International de Baschet in Fotoliu Rulant din Banja Luka, Bosnia Hertegovina si, in septembrie, la Turneul International de Baschet in Fotoliu Rulant din Wroclaw, Polonia.

De asemenea, echipa ASP Oradea multumeste Fundatiei Vodafone Romania pentru increderea si sustinerea acordate, fara de care, organizarea editiei a V-a a Turneului 'Maria' nu ar fi fost posibila.
 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro