ASP Oradea la Turneul International de Baschet in Fotoliu Rulant GORAN 2009 din Banja Luka

mai 5, 2009

La invitatia clubului organizator Kosarkaski Klub Invalida "VRBAS", in perioada 21-23 aprilie 2009, echipa de baschet ASP Oradea a participat la Turneul International de Baschet in Fotoliu Rulant "GORAN 2009" din Banja Luka, capitala de facto a republicii Srpska, Bosnia Hertegovina.

'Am fost placut impresionati ca la loc de cinste pe toti peretii clubului bosniac sunt poze de la turneele de la Oradea, cele mai multe de la cel din 2008.' ne-a declarat Viorel Cartis, manager de proiect ASP Oradea.

Articolul insotit de imagini este publicat la adresa www.magisterclub.ro

Rivalitatile dintre cluburile din Romania si resursele financiare insuficiente nu i-au oprit pe sportivii ASP Oradea sa participe la Turneul International de Baschet in Fotoliu Rulant "GORAN 2009" din Banja Luka

Articolul insotit de imagini este publicat la adresa www.magisterclub.ro

Banja Luka, 21-23 aprilie 2009. La invitatia clubului organizator Kosarkaski Klub Invalida "VRBAS", in perioada 21-23 aprilie 2009, echipa de baschet ASP Oradea a participat la Turneul International de Baschet in Fotoliu Rulant "GORAN 2009" din Banja Luka, capitala de facto a republicii Srpska, Bosnia Hertegovina.

La aceasta a doua participare a echipei ASP Oradea la acest turneu, prima fiind in aprilie 2007, rezultatele sportivilor romani demonstreaza ca si-au imbunatatit performantele, in ciuda faptului ca se antreneaza in scaunele lor rulante obisnuite, care se rastoarna la cel mai mic viraj brusc, neavand resursele necesare pentru unele speciale de baschet, un astfel de scaun pentru sportul de performanta costand aproximativ 5000 de euro.

Admiterea la un turneu international de baschet este permisa doar sportivilor care pot concura intr-un scaun special pentru baschet, cu rotile inclinate impotriva rasturnarii, pentru a preveni accidentarea atat a posesorului, cat si a celorlalti competitori. In lipsa acestor dotari, participarea ASP Oradea la acest turneu nici nu putea fi luata in consideratie. Pentru a rasplati efortul depus de sportivi la antrenamente si pentru a le oferi ocazia de a-si pune in valoare noile strategii de joc, antrenorii au cerut imprumut cateva scaune pentru baschet colegilor de la Bucuresti. Initial, acestia au acceptat, insa, aproape de termenul plecarii s-au razgandit, dovada ca rivalitatile intre cluburi exista si la acest nivel.

Ajutorul a venit din partea fratilor bosniaci, intre clubul organizator Kosarkaski Klub Invalida "VRBAS" si ASP Oradea existand un protocol de colaborare si infratire cu scopul de a promova baschetul in fotoliu rulant la nivel local si regional. La initiativa Magister Business Club, staful ASP Oradea a apelat chiar la sprijinul celorlalti competitori si l-a obtinut.

De doua ori remarcabil a fost efortul romanilor, caci scaunele rulante pentru sport sunt executate cu precizie dupa masurile posesorului, in functie de centre de greutate diferite, si, cu toate ca le-a fost destul de dificil sa-si gaseasca si sa se adapteze noilor vehicule, sportivii nostri au castigat, prin performanta, simpatia oaspetilor, numarului 20 - Florin Strachinaru - fiindu-i cedata medalia obtinuta de catre opozantul sau din echipa de la Gradiska, bosniacul afirmand ca Florin este cel care ar fi trebuit s-o primeasca.

Mai jos sunt rezultatele competitiei si informatiile primite din partea stafului ASP Oradea.
Turneul International de Baschet in Fotoliu Rulant "GORAN 2009" Banja Luka, 21-23.04.2009

Echipe participante:
KKI "VRBAS" BANJA LUKA (BiH)- organizatoarea turneului
KKI GRADISKA (BiH)
UPB "BEOFENIKS" BELGRAD (SRB)
ASP ORADEA (ROM)

Rezultatele ASP ORADEA:
ASP ORADEA-BEOFENIKS BELGRAD: 20-39
KKI GRADISKA-ASP ORADEA: 38-16

Clasament:
1.KKI VRBAS Banja Luka
2.UPB BEOFENIKS Belgrad
3.KKI Gradiska
4.ASP Oradea

Echipa ASP ORADEA:
Constantin Bracon - nr.13
Mircea Onita - nr. 7
Petru Punga - nr. 29
Florin Strachinaru - nr. 20
Ionut Punga - nr. 15

Turneul a fost dedicat in memoria jucatorului de baschet in scaun rulant GORAN Krsmanovic (1972-2008). Am fost primiti foarte bine la Banja Luka de catre gazdele noastre. Cazarea am avut-o la Hotel Bosna, de 4 stele.

Banja Luka este al doilea oras ca marime din Bosnia Hertegovina, dupa Sarajevo, fiind un oras extrem de linistit si curat.

Autoritatile locale se implica foarte mult in viata de zi cu zi a persoanelor cu dizabilitati, facand din Banja Luka un oras fara bariere in aceasta privinta (de la trotuare la cladirile publice, inclusiv spatii pubice, cluburi de sport dotate cu lift).

In 21.04 seara, dupa ce am ajuns am facut o vizita la sediul KKI VRBAS. Am fost placut impresionati de faptul ca la loc de cinste pe toti peretii sunt poze de la Turneul de la Oradea, din 2008.

Dupa meciurile programate in 22.04 am fost invitati, toti participantii, la masa oferita de unul dintre prosperii oameni de afaceri din oras, chiar la el acasa. Baietii s-au simtit extraordinar, fiind foarte impresionati de locatia la care am fost invitati. Seara am facut iar o plimbare prin oras.

In 23.04, in drum spre casa am trecut pe la mormantul prietenului nostru Goran, din localitatea Bijeljina pentru a depune flori si a pastra un moment de reculegere.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro