Asigurarile voluntare private de sanatate vor fi deductibile la calculul impozitului pe venit

La propunerea ministrului Sănătăţii, Eugen NICOLĂESCU, Comisia pentru Buget, Finanţe şi Bănci a Camerei Deputaţilor a aprobat ca suma de 200 Euro, reprezentînd prime pentru asigurări voluntare private de sănătate, să fie, anual, deductibilă la calculul impozitului pe venit. Totodată, această sumă va fi deductibilă şi la calcularea impozitului pe profit la angajatori.

Astfel, toţi cei care au venituri de natură salarială pot avea deducerea din impozit a primelor pentru asigurările volunare private de sănătate. Estimăm că aproape 5 milioane de români vor putea intra în sistemul asigurărilor private de sănătate.

Măsura va creea, începând cu 1 ianuarie 2007, premizele fiscale pentru încurajarea asigurările volunatre private de sănătate.

“Prin acest nou sistem se va îmbunătăţii asistenţa sanitară pentru toţi cei care vor opta în viitor şi pentru asigurările voluntare de sănătate, acestea fiind acum recunoscute fiscal. De asemenea, astăzi am realizat o corelare între Codul Fiscal şi Legea Reformei în Sănătate care are un titlu special dedicat asigurărilor voluntare private de sănătate”, a declarat dl. Eugen NICOLĂESCU, ministrul Sănătăţii.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro