Şase medalii şi locul I pe naţiuni la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

România a obţinut şase medalii (trei de aur şi trei de argint) şi locul I pe naţiuni la a IX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, competiţie desfăşurată în oraşul Veria (Grecia), în perioada 20-25 iunie 2005.

Medaliaţii cu aur sunt Mădălina Persu, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala „Nicolae Bălcescu” din Drăgăşani (judeţul Vâlcea), Claudiu Corneliu Prodescu (clasa a VIII-a – Şcoala nr. 2 din Poiana Mare / judeţul Dolj) şi Francisc Bozgan (clasa a VIII – Şcoala Centrală Bucureşti). Medaliile de argint au fost câştigate de Bogdan Matican (clasa a VIII-a) şi Victor Pădureanu (clasa a VII-a), ambii elevi ai Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova şi Ştefan Stoican, elev în clasa a VIII-a la Şcoala nr. 79 Bucureşti.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanică (Albania, Bosnia – Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Serbia-Muntenegru, Macedonia, Moldova, România şi Turcia). Fiecare ţară poate înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 15 ani şi 6 luni la data concursului.

Olimpicii români se vor reveni în ţară astăzi, 26 iunie 2005, la ora 19.00, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.