Cercetarile Nikon dezvaluie dorinta de impartasire instantanee a „brandului personal”
Cercetarile facute publice de Nikon indica faptul ca persoanele din Romania doresc sa obtina controlul asupra „Brandului personal” – modalitatea in care doresc sa fie perceputi de alti oameni – atunci cand fac fotografii si le impartasesc online. Acest studiu arata ca, tinand cont de faptul ca 53% dintre noi realizeaza intre 25 si 100 fotografii pe luna, nu mai dorim sa le impartasim intr-o modalitate intima – acum ne dorim sa le prezentam mai repede si intr-un mod mai public.
Radu Niculescu, Brand Manager Nikon Romania, declara: „Sa ne inghesuim in jurul unui album foto sau al unui ecran de aparat foto nu mai este suficient pentru majoritatea dintre noi atunci cand vorbim de impartasirea fotografiilor – dorim sa impartasim instant brandul nostru personal intr-o maniera cu efect mai puternic. De aceea Nikon a realizat o noua modalitate de impartasire a fotografiilor – „Proiectografie”. Este arta afisarii imediate a imaginilor si, prin urmare, a personalitatii, prin intermediul unei proiectii. Si am realizat modalitatea perfecta de a face acest lucru cu ajutorul primului aparat foto compact cu proiector incorporat, Nikon COOLPIX S1000pj.”
Construirea unui brand personal
Studiul realizat pe 12.259 oameni din 12 tari arata ca realizarea si protejarea brandului personal a devenit de o importanta majora pe masura ce decidem sa impartasim fotografiile noastre in modalitati extinse si mereu in crestere. Jumatate (46,8%) dintre imaginile realizate de europeni si doua treimi (60%) dintre imaginile realizate de romani sunt postate online, dar decidem sa fim selectivi in ceea ce priveste lucrurile pe care acestea le transmit despre noi.
De exemplu, un sfert (26%) dintre noi vom solicita prietenilor sa elimine fotografiile care nu ne plac, si surprinzator o persoana din sase (16,5%) va insista sa aprobe orice imagine in care apare inainte ca aceasta sa fie afisata oriunde pe Internet. Daca ne gandim la controlul suprem asupra brandului personal, 34% dintre respondenti decid sa se ocupe singuri si opteaza pentru auto-portrete.
Renumitul fotograf si om de cultura, Martin Lister, declara: „Ecranul aparatului foto este versiunea micsorata a unei pagini dintr-un album foto – ceva la care se uita doar grupuri mici de oameni adunati in mod intim impreuna. Pe de alta parte exista traditia fotografiilor proiectate – intr-adevar, imaginea proiectata care este cu atat mai spectaculoasa cu cat imaginile luminate sunt vizibile pentru un numar mai mare de oameni.”
Devenind constienti de impartasire
Se pare ca oamenii fac apel la bun simt atunci cand este vorba de cum sunt priviti de ceilalti. 61% dintre romani vor impartasi online numai o selectie din fotografiile lor.
Lister explica: „Fotografiile realizate de majoritatea dintre noi, mai ales de cei mai tineri, nu mai sunt pastrate in siguranta in familie sau in albumele personale, pentru a fi scoase doar in prezenta prietenilor apropiati sau a rudelor. Acum, de indata ce sunt online, fotografiile noastre intra intr-un spatiu semi-public. Cei care vad si consuma aceste fotografii nu mai sunt doar membrii familiei, ci grupurile extinse de prieteni si retelele de oameni conectati relaxat.”
Noile reguli
Nikon a luat legatura cu expertii in eticheta, Debrett’s, pentru a dezvolta cateva reguli simple de eticheta pentru fotografii pe Internet:
1. Nu postati imagini stanjenitoare cu alte persoane fara permisiunea acestora.
2. Asigurati-va ca sunteti multumit(a) de imaginile alese pentru a fi postate pe Internet pentru a fi vazute de toata lumea.
3. Retineti ca seful, familia sau prietenii pot vedea aceste fotografii, deci nu postati imagini nepotrivite.
4. Nu postati la nesfarsit imagini cu dumneavoastra – veti parea mai degraba obsedat de sine, decat interesant(a).
5. Ganditi-va la impactul pe care fotografiile il vor avea asupra celorlalti inainte de a le impartasi sau proiecta.
Jo Bryant, consultant de eticheta la Debrett’s, declara: „Este important sa retineti reguli de eticheta online cand postati fotografii pe Internet. Tratati-i intotdeauna pe ceilalti cu respect si amabilitate, deci luati in considerare sentimentele celorlalti inainte de posta imagini – puneti-va in locul lor inainte de a apasa butonul de incarcare.”
Asa cum cercetarea demonstreaza ca tot mai multi oameni doresc sa isi impartaseasca brandul personal instant, Nikon a introdus tehnica Proiectografiei – si primul aparat foto digital compact din lume cu proiector incorporat. Nikon COOLPIX S1000pj va permite sa impartasiti imagini intr-o noua lumina – este disponibil pentru comercializare incepand de astazi.
Vizitati http://www.youtube.com/user/NikonCOOLPIXeu#play/uploads/0/yhNRhoe-AV0 pentru o demonstratie video a functionarii aparatului foto.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro