Vrei sa iti (re)amenajezi gradina, insa nu stii cu ce sa incepi? Vara este anotimpul ideal pentru astfel de activitati, mai ales ca pana la toamna te poti bucura de o cafea in natura sau sa citesti o carte relaxanta in noua ta gradina. Pentru ca amenajarea gradinii nu trebuie lasata la voia intamplarii, specialistii www.etreabamea.ro iti ofera cateva sfaturi utile, de care sa tii cont daca iti doresti o curte cu adevarat surprinzatoare.
In primul rand, incepe prin a face curatenie, sa pregatesti solul, apoi sa plantezi arbusti, sa sadesti flori sau legume. Daca nu ai idei care sa te ajute in acest proces, iata cateva sfaturi utile:
Poti incepe prin a fertiliza solul din gradina cu compost, care se obtine din frunzele uscate, paie, rumegus, scoarta de copac si multe resturi vegetale din bucatarie. Acestea iti vor oferi un pamant fertil, gata sa ajute florile sa arate minunat.
Planteaza cat mai multe seminte. Plantarea este mai usoara decat sadirea asa zisa, iar momentul potrivit este in functie de temperatura solului, care trebuie sa aiba cel putin 13 grade Celsius, si nu mai mult de 21. Ca sa vezi daca semintele sunt bune, pune-le intr-un bol cu apa, iar daca se scufunda, inseamna ca sunt bune. Daca nu, e timpul sa cumperi altele.
Opteaza pentru plante rezistente in gradina si nu in ghiveci. Iar daca ai asteptat sa infloreasca, vara este anotimpul prielnic sa le muti in gradina. De exemplu, poti opta pentru hortensii, care isi schimba culoarea in functie de PH-ul solului: daca este acid se vor face albastre, intr-unul alcalin roz, iar intr-unul netru va aparea un mix de flori roz, mov si albastre, uneori pe aceeasi tufa. Daca preferi bulbii de gladiole, dalie sau plante perene, acestea se planteaza in gauri de 6-10 cm, la o adancime de trei ori mai mare decat lungimea bulbului, iar distanta dintre bulbi sa fie de 20-30 cm.Daca optezi pentru trandafiri, planteaza-i la o distanta de 40-50 cm de zidul casei, pe un sol cu Ph neutru.
Fa-ti o strategie inainte de a alege florile si culorile lor. Prea multe culori calde pot deveni tipatoare si obositoare, desi sunt vesele. Iar culorile reci (verde, albastru, violet) sunt relaxate, insa folosite in exces banalizeaza peisajul.
Pentru mai mult verde, opteaza pentru gradini verticale. Aici poti include plante cataratoare, jardiniere suspendate, poti pune alaturi o bancuta sau o masuta pentru cafea si astfel vei crea un spatiu senzational.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Asa iti amenajezi gradina rapid si spectaculos!
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro