Articole moto potrivite sezonului

martie 5, 2023

Arsenalul de primavara-iarna al oricarui rider incepator sau nu, este compus din acele articole si piese vestimentare care te apara de intemperiile vremii atunci cand vrei sa faci o expeditie, chiar si mai departe de oras. Geaca moto, cizme Enduro si pantalonii moto plus manusi sunt piesele nelipsite din vestimentatia actuala a oricarui rider!

Nu este ceva mai sâcâitor pentru motocicliști decât trecerea de la o temperatură extremă la alta, chiar și atunci când durează câteva luni.

Toamna tarzie, iarna cu zile blande si primavara timpurie sunt perioade cu capricii cărora trebuie să îi acorzi atenție și care varsă vaza cu flori sau lasă frigiderul deschis atunci când te aștepți mai puțin și ești pe motocicletă în echipament subțire, din mesh sau perforat. Acum trăim o astfel de vreme, vreme bipolară, cu diferențe și de 15 grade între zile consecutive, una caldă, alt rece, una uscată, alta umedă.

De aceea, venim către voi cu niște recomandări vestimentare, care specram sa va foe de folos in cariera de rider.

Mainile si picioarele trebuie sa ramana calde

Pentru că aproape toate comenzile motocicletei sunt acționate cu mâinile, dexteritatea este lucrul care ne ține în siguranță pe motocicletă. Frigul nu face casă bună cu îndemânarea, iar lipsa îndemânării poate duce la incidente. Folosiți mănuși mai groase din materiale prin care nu trece vântul, mănuși sau mânere încălzite.

Purtati incaltari inalte

Zapada intra foarte usor in interiorul incaltarilor si pot poduce, adesea, socuri termice la nivelul picioarelor. Purtați încălțări închise, suficient de înalte încât aerul rece să nu biciuiască tibiile. Știm că nu vă place să arătați ca niște balerini tineri si plini de entuziasm, dar este vremea colanților, mai ales dacă purtați pantaloni jeans.

Pentru că genunchii sunt articulațiile cele mai expuse, recomandăm folosirea unor genunchiere închise, prin care să nu treacă vântul. Dacă apa este problema, purtați echipament moto cu impermeabilitate integrată sau folosiți echipament de ploaie: combinezon sau piese separate (jachetă, pantaloni, protecții pentru încălțăminte) si, de ce nu, niste ghete inchise, inalte, care sa te apere de bataia vantului si se socul patrunderii zapezii afanate in inerior.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro