Arta si joc pentru toti copiii

Un grup de 15 voluntari din Statele Unite ale Americii vor veni in Romania pentru a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile de comunicare si insertie sociala, prin intermediul artei. Aducand speranta si incurajarea acelor oameni cu care vin in contact, ei vor folosi arta ca mijloc universal de exprimare a sentimentelor.

Peste 100 de copii, cu varste cuprinse intre 5 si 13 ani, vor participa la evenimentul “Arta pentru toti”, care se va desfasura la Complexul de Servicii Sociale “Sfanta Ecaterina”, in perioada 26 -30 iunie 2006, intre orele 9.00 – 15.00.

Vor fi prezenti copii inclusi in proiectele World Vision Romania, copii din gradinite de masa din Bucuresti, precum si copii care beneficiaza de suportul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, sectorul 1.

Desenul, teatrul de papusi, povestile, jocul, muzica vor fi doar cateva mijloace folosite pentru a dezvolta creativitatea si personalitatea copiilor participanti la eveniment.

Dorinta noastra este de a crea o saptamana de neuitat pentru cei mici, principalul castig fiind zambetul luminos pe fata fiecarui copil! Pe 30 iunie 2006 va avea loc expozitia obiectelor realizate de copii.

World Vision este o organizatie crestin-umanitara, internationala, cu sedii in peste 100 de tari din intreaga lume. Activitatea organizatiei vizeaza, in mod special, protejarea si bunastarea copilului aflat in situatie de risc, indiferent de rasa, religie, sex sau cultura. In Romania, World Vision si-a inceput activitatea in 1990, iar de atunci deruleaza proiecte in Bucuresti si in judetele Iasi, Dolj, Valcea, Cluj, Constanta, Ialomita si Timis.