Aproximativ 5.100 pachete de tigari ascunse in vehiculele unor cetateni straini

Lucratorii vamali si politistii de frontiera au descoperit, la P.T.F. Halmeu si Negru Voda, aproximativ 5.100 pachete tigari, nedeclarate, de diferite marci, ascunse in autovehiculele unor cetateni straini ce doreau sa intre in tara.

*Ieri, in jurul orei 16.30, la P.T.F. Halmeu, judetul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra in tara, cetateanul ucrainean Serhiy K., in varsta de 54 ani, la volanul unui autoturism, inmatriculat in Ucraina.

Actionand in baza analizei de risc, lucratorii vamali si politistii de frontiera, in exercitarea atributiilor prevazute prin lege, au procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport.

Cu aceasta ocazie, in podeaua dubla, special amenajata, a autoturismului s-au descoperit 3.100 pachete tigari, de diferite marci, nedeclarate si fara acte de provenienta. Valoarea in vama a tigarilor este de aproximativ 10.885 RON.

• In cursul zilei de ieri, la P.T.F. Negru Voda s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul bulgar Atanas A., in varsta de 36 de ani, ce conducea un autocamion cu cisterna al unei firme din Bulgaria.

In urma controlului amanuntit al autovehicului, lucratorii vamali si politistii de frontiera constanteni au descoperit in cabina 2.000 pachete de tigari marca „Karellia Slims”, avand o valoare in vama de circa 7.000 RON, pe care soferul nu le declarase la intrarea in tara.

Toate cele 5.100 de pachete de tigari au fost retinute de autoritatea vamala in vederea confiscarii, conform prevederilor din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei (H.G. nr. 707/2006, art. 653, lit. a), iar barbatii au fost sanctionati contraventional cu sumele de 8.000 RON si respectiv 3.000 RON, potrivit reglementarilor legale in vigoare.