Apple se concentrează pe creșterea veniturilor din servicii

Majoritatea analiștilor așteaptă un răspuns din partea Apple în ceea ce privește un telefon flexibil inteligent. După ce Samsung, Huawei, Oppo și alte companii au prezentat modele funcționale în cadrul Mobile World Congress, opinia publică este de părere că și Apple trebuie să lanseze același tip de produs. Realitatea este însă alta: Apple are în plan creșterea veniturilor din servicii, iar acest lucru s-a văzut din plin în ianuarie.

 

CES 2019 este unul dintre cele mai importante evenimente la nivel global. Acesta adună anual cei mai importanți producători de electronice și electrocasnice, fiind locul perfect în care aceștia arată produsele ce vor popula magazinele în anul respectiv. CES este un eveniment la care Apple nu participă. Însă, în acest an, am avut parte de o ediție în care s-a discutat poate cel mai mult în legătură cu gigantul american. Motivul?

 

Samsung, Vizio, LG și Sony au anunțat că televizoarele lansate în 2019 vor fi compatibile cu anumite servicii Apple. AirPlay 2, iTunes și Homekit sunt serviciile pe care le veți putea găsi pe unele dintre televizoarele lansate de către acești producători. Din păcate, cele 3 servicii nu vor fi prezente simultan pe oricare dintre aceste televizoare, Samsung alegând să omită HomeKit. La rândul lor, ceilalți trei vor omite iTunes, dar vor oferi opțiunile AirPlay 2 și HomeKit.

 

Pentru comanda de iPhone 8+ este de ajuns sa intrati pe siteul eMag! Vedeti chiar acum ofertele speciale!

 

Vocile specialiștilor spun că aceste funcționalități au apărut pe lista de specificații a viitoarelor modele de televizoare deoarece Apple se pregătește să lanseze un serviciu de streaming video. Nu avem o dată certă, însă Tim Cook a promis că Apple va lansa noi servicii, într-un acordat lui Jim Cramer, în emisiunea Mad Money, de la CNBC.

 

Această decizie își dorește să cimenteze poziția Apple ca jucător important pe piețele serviciilor digitale, după o carieră începută în anul 2003. Atunci, Apple începea să schimbe definitiv industria muzicii și a modului în care oamenii ascultă muzică, prin lansarea iTunes Store. Doi ani mai târziu, acesta devenea disponibil și pentru utilizatorii Microsoft Windows. A fost primul pas care a arătat că Apple este disponibil să lase anumite componente să existe și în afara propriului ecosistem, atât timp cât urmările sunt profitabile.

 

Trei ani mai târziu, Apple lansa App Store, ca în 2010 să-și completeze lista de servicii prin lansarea iCloud. Apariția conexiunilor de mare viteză a dus la schimbarea modului în care oamenii consumă divertismentul, iar Apple a răspuns prin lansarea propriului serviciu de streaming audio. Apple Music a devenit rapid unul dintre cele mai folosite servicii de streaming din lume, fiind depășit doar de către Spotify.

 

Toate aceste eforturi au generat încasări uluitoare pentru Apple, iar creșterea este susținută de la un trimestru la altul. Chiar dacă familia de iPhone-uri reprezintă în continuare sursa principală de venit pentru Apple, serviciile au generat în ultimul trimestru (Q4 2018) încasări de peste $30 de miliarde sau aproximativ o treime din cât reușește Microsoft să încaseze.

 

Creșterea încasărilor din servicii are și o altă cauză. Apple a investit serios în prelungirea vieții actualelor dispozitive portabile. iOS 12, cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru iPhone și iPad, este compatibil cu venerabilul iPhone 5S, un smartphone lansat tocmai în 2013. Asta înseamnă că utilizatorii nu mai au atât de multe motive să treacă la următoarea generație!

 

 

Acest lucru s-a văzut și în ultimele știri venite de la Apple. Pentru prima dată în foarte mulți ani, CEO-ul companiei s-a văzut nevoit să rectifice o estimare în jos, cauzând îngrijorări pe bursă. Printre cauze s-a numărat schimbarea bateriilor contra unui tarif foarte mic pentru anumite modele. De fapt, mulți utilizatori de iPhone X, iPhone 8 și iPhone 8 Plus, chiar și cei de 7 și 7 Plus nu au simțit nevoia să treacă la următoarea generație, întrucât Apple a dotat vechile generații cu o experiență foarte bună de utilizare.

 

Pentru că întreaga piață de telefoane mobile stagnează, creșterea urmează să vină din servicii. Iar Apple pare mai pregătit ca oricând să profite de acest lucru.

 

Tu ce ai alege intre iPhone 7 si 8?

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro