Apogeul fericirii: la 23 si la 69 de ani

iulie 24, 2013

Cand ne bucuram cel mai mult de viata? Unii ar fi tentati sa spuna ca in fiecare secunda, al fiecarui minut al fiecarei zile. Totusi oamenii de stiinta vin cu dovezi palpabile care demonstreaza ca apogeul fericirii este la varsta de 23 de ani, dupa care urmeaza o traiectorie cu urcusuri si coborasuri emotionale, atingand un nou apogeu la varsta de 69 de ani.

Studiul in urma caruia au fost descoperiti cei doi ani de fericire maxima din viata unui om au fost publicate la inceputul acestei saptamani de catre „Center for Economic Performance at the London School of Economics”

Pentru acest studiu, echipa de cercetatori a masurat nivelul fericirii la 23.161 de subiecti din Germania, cu varste cuprinse intre 17 si 85 de ani. S-a constatat ca in jurul varstei de 55 de ani, gradul de fericire scade scade deoarece atunci oamenii incep sa-si faca o retrospectiva a vietii si sa-si analizeze toate esecurile. In jurul varstei de 60 de ani, oamenii incep sa treaca peste esecurile din trecut, iar nivelul de fericire creste.

Dupa apogeul tineretii, la 23 de ani, un nou apogeu este atins la 69 de ani, dupa care, odata ce trec de varsta de 70 de ani, oamenii intra din nou intr-un declin din punctul de vedere al nivellului fericirii.

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro