Aplicatia Waze face victime in Palestina

martie 3, 2016

Cel putin un palestinian a fost ucis, iar 10 au fost grav raniti dupa ce un camion al Armatei de Eliberare Israeliene a intrat din greseala intr-o tabara de refugiati din Palestina. Greseala a fost pusa pe seama aplicatiei dnavigatie Waze care ar fi indicat eronat traseul camionului.

Odata cu apropierea camionului de tabara a izbucnit scandalul. Refugiatii au inceput sa arunce cu pietre in vehicolul strain. La un moment dat tensiunea a escaladat, cand un proiectil exploziv a lovit camionul. Masina a luat foc, iar soldatii s-au salvat fugind care incotro. Unul dintre soldatii Armatei de Eliberare Israeliene a reusit sa cheme intariri si a fost gasit imediat de catre colegii sai care s-au deplasat cu trupe de sol sustinute de trupe aeriene, la fata locului. Celalalt soldat de la bordul camionului a fost gasit mai greu deoarece isi lasase telefonul mobil la bordul masinii.

Intre armata israeliana si palestineini a avut loc o confruntare destul de violenta care s-a soldat cu decesul unui palestinian de 22 de ani.

Aplicatia Waze era folosita de catre soldati pentru ca avea o functie care construia traseele evitand zonele de conflict. In plus, are integrate o serie de alerte care avertizeaza utilizatorul daca se afla intr-o zona periculoasa.

Aplicatia Waze a fost cumparata de Google in 2013.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro