Apa raw, noua tendință din Silicon Valley care ar putea să devină mortală

ianuarie 6, 2018

În Silicon Valey se dezvoltă un nou trend, cel al apei netratate și nefiltrate. Experții în alimentație avertizează că acest trend are un potențial distructiv foarte mare deoarece poate contribui la transmiterea unor boli mortale, cum ar fi E.coli, hepatita A sau holera.

Conform New York Times, cererea pentru apa raw este într-o creștere accelerată în Silicon Valley, pe măsură ce industria IT îi „prinde gustul”. Cererea este în creștere în ciuda avertizărilor emise de experți în legătură cu pericolele la care se expun cei care o consumă, respectiv răspândirea unor bacterii periculoase și altor contaminați.

În San Francisco, 10 litri de apă nefiltrată, netratată, nesterilizată, se vând cu 61 USD. Trendul se prezintă ca o oportunitate bună de afaceri așa că au început deja să apară câteva startup-uri care să îl exploateze.

Adepții curentului apei raw spun că aceasta este perfectă pentru cei care țin la sănătatea lor, dar această părere nu este împărtășită și de specialiștii în alimentație. Aceștia din urmă spun că pericolul consumului apei raw este unul extrem deoarece cea mai mare parte a bacteriilor care provoacă boli grave se regăsesc și se transmit prin apă.

Chiar dacă provine din cele mai curate surse, apa nefiltrată poate răspândi boli mortale.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro