Anxietatea in momentele intime

Momentele intime alaturi de partener sunt, probabil, ultimul moment in care ne gandim ca am putea fi cuprinsi de anxietate. Cu toate acestea, adesea, anxietatea nu apare intr-un cuplu nou format ci, mai degraba, in relatiile de lunga durata.

Mai ales pe fondul stresului generat de ultimii doi ani, dar si in conditii sociale normale, stresul zilnic ne face mai putin receptivi la nevoile si asteptarile partenerului. Uneori, trecerea timpului inseamna o erodare a comunicarii in cuplu, care la randul sau ne erodeaza capacitatea de a ne bucura de momentele intime.

Lipsa de intimitate cotidiana se rasfrange cu efecte negative asupra momentelor romantice pe care le cream alaturi de partener. Faptul ca intimitatea dintre noi se rezuma la momentele razlete in care facem sex rezulta intr-o presiune destul de mare ca fiecare lucru sa fie perfect. Mai mult, in aceste momente rare, cautam sa compensam intr-un timp limitat tot ceea ce trecem cu vederea zilnic.

Cum cream un cadru intim in cuplu?

Intimitatea inseamna acele mici gesturi pe care le facem zilnic si care ne ofera un plus de apropiere. Este bine, mai ales atunci cand stresul si volumul de munca ne coplesesc, sa cream o rutina de intimitate. Suna putin tehnic, insa rutinele pot ajuta in restabilirea armoniei in cuplu. Rutinele intime nu trebuie neaparat sa fie complexe. Gesturi precum o sarutare dimineata, o imbratisare inainte de culcare, sau o sarutare spontanta si o declaratie de gratitudine sunt suficiente pentru a pune primele caramizi ale recladirii intimitatii. De aici, puteti decide sa va dedicati o zi pe saptamana in care sa iestiti din cotidian, si sa va petreceti cateva ore facand o activitate impreuna: o plimbare seara, un pinic sau o cina, departe de stresul zilnic. Acest timp poate fi folosit pentru a va reconecta cu partenerul, a afla ce este nou in viata lui sau a ei si a afla ce asteptari are in viata de cuplu.

Momentele romantice si sexul

Momentele romantice si sexul pot fi insotite de focuri de artificii doar daca exista comunicare. Este important sa ne luam timp si sa discutam deschis cu partenerul dorintele si asteptarile pe care le avem. Dincolo de modurile in care ne-ar placea sa decurga interactiunea sexuala dintre noi, este important sa discutam cu partenerul si despre fantezii, lucrurile care ne plac sau lucruri noi pe care ne-am dori sa le incercam. Explorarea creeaza un sentiment de unitate si sudeaza relatiile prin descoperirea de lucruri noi impreuna.

Daca va doriti un plus de aventura atunci puteti da o sansa jucariilor sexuale. Multe dintre acestea sunt gandite pentru cupluri precum vibratoare pentru sex, inelele pentru penis, sau mansoane si prelungitoare pentru penis. O jucarie sexuala este pur si simplu un accesoriu care ne ajuta sa fim mai creativi, sa exploram dincolo de banulul sex penetrativ si ne ofera mai mult spatiu pentru intimitate.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Anxietatea in momentele intime

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro