Antrenamente pentru paradele de 1 Decembrie

În vederea pregătirii paradelor militare care vor avea loc cu prilejul Zilei Naţionale a României, în zilele de 26 şi 29 noiembrie se vor desfăşura repetiţii generale în Bucureşti şi în Alba Iulia.

Pentru activităţile desfăşurate în cele două zile, circulaţia autovehiculelor va fi deviată, în zona Pieţei Arcului de Trimf, din Bucureşti, între orele 9.00 şi 12.00, şi în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, în Alba Iulia, între orele 10.00 şi 13.00.

De asemenea, în zilele de 24, 25, 26 şi 29 noiembrie, aeronave aparţinând Forţelor Aeriene vor efectua zboruri de antrenament deasupra celor două oraşe.

La parada militară din Bucureşti vor defila aproximativ 700 de militari aparţinând categoriilor de forţe ale Armatei României, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii, constituţi în blocuri de paradă. Militarii vor fi însoţiţi de tehnică militară, iar zona va fi survolată de formaţii de avioane şi elicoptere militare.

În Alba Iulia vor defila 500 de militari din forţele terestre, aeriene şi navale şi de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, iar parada va fi survolată de elicoptere militare.