ANRP suspenda platile timp de 6 luni?

ANRP informează că decizia de suspendare pentru 6 luni a plăţii despăgubirilor pentru cetăţenii relocaţi din Cadrilater şi Basarabia, Nordul Bucovinei sau Ţinutul Herţa a fost luată în contextul unor obligaţii de plată de peste 12,5 miliarde lei, la un buget disponibil anul acesta de 174,9 milioane.

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţior (ANRP) a remis MEDIAFAX, marţi, un comunicat ce are ca scop “o mai bună înţelegere a situaţiei din domeniul despăgubirilor pe care statul român trebuie să le plătească cetăţenilor relocaţi din Cadrilater (Legea nr. 9/1998) şi din Basarabia, Nordul Bucovinei sau Ţinutul Herţa (Legea nr. 290/2003)”, informaţiile fiind “menite să susţină nevoia adoptării, în regim de urgenţă, a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.10/2014”.

Astfel, instituţia reaminteşte că, la 12 decembrie 2013, Curtea Constituţională a declarat neconstituţională OUG 10/2013, prin care se stabilea plata eşalonată a despăgubirilor, dar se şi modificau unele condiţii referitoare la soluţionarea dosarelor de despăgubire.

Daca ai nevoie de ajutor referitor la restituirea unor propietati si cauti un avocat pentru despagubiri ANRP, ai nimerit unde trebuie.

» Preluat de pe LivePr.ro
ANRP suspenda platile timp de 6 luni?