ANRC aloca 1 milion de numere pentru furnizarea serviciilor de telefonie mobila

august 1, 2005

ANRC a alocat un milion de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie mobilă precum şi 700.000 de numere pentru servicii de telefonie fixă. Resursele de numerotaţie au fost acordate companiilor ORANGE ROMÂNIA S.A., ROMANIA DATA SYSTEMS S.A., INTERSAT S.R.L., IRISTEL ROMÂNIA S.R.L., FAST CORPORATION S.R.L., BP OFFICE & SERVICE S.R.L. şi TOTAL TELECOM S.R.L.. Dacă primele 5 companii au beneficiat de o reînnoire a licenţei de utilizare a resurselor de numerotaţie, ultimele două companii au primit cu această ocazie primele blocuri de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie.

Compania ORANGE ROMÂNIA a solicitat şi a primit dreptul de a utiliza, în plus faţă de resursele deţinute anterior, 1.000.000 de numere naţionale pentru servicii de telefonie mobilă (domeniul 0Z=07). În prezent compania are la dispoziţie un total de 9.000.000 de numere pentru furnizarea acestor servicii.

Celei de-a doua companii, ROMANIA DATA SYSTEMS S.A., i-au fost alocate 30.000 de numere naţionale geografice din domeniul 0Z=03 pentru servicii de telefonie fixă cu arie de acoperire în judeţele Dolj, Timiş şi Bihor.

Companiei INTERSAT i-au fost acordate câte 1000 de numere pentru servicii diverse (domeniul 0Z=08) furnizate prin intermediul numelor verzi şi al cartelelor preplătite, precum şi pentru servicii de televotare. Aceleiaşi companii i-au fost alocate şi câte 1.000 de numere pentru servicii din categoria divertisment, jocuri, concursuri telefonice şi din categoria informaţii generale, de afaceri şi de marketing, precum şi indicativele 1046 – pentru selectarea transportatorului cu ton intermediar şi 1646 – pentru selectarea transportatorului fără ton intermediar.

Companiile IRISTEL ROMÂNIA S.R.L., FAST CORPORATION S.R.L. şi BP OFFICE & SERVICE S.R.L. au primit resurse de numerotaţie pentru furnizarea serviciilor de telefonie fixă (din domeniul 0Z=03). Astfel, IRISTEL ROMÂNIA S.R.L. solicitat şi a primit 240.000 de numere naţionale geografice, FAST CORPORATION S.R.L. - 10.000 de numere pentru Bucureşti, iar BP OFFICE & SERVICE - 10.000 de numere pentru judeţul Vrancea.

TOTAL TELECOM S.R.L. a solicitat şi a primit 410.000 de numere care vor fi folosite pentru furnizarea serviciilor de telefonie fixă (numere naţionale geografice din domeniul 0Z=03). În plus, companiei i-au fost alocate câte 1000 de numere pentru servicii diverse (domeniul 0Z=08) furnizate prin intermediul numelor verzi, numerelor de acces universal, al cartelelor preplătite şi al cartelelor virtuale, precum şi pentru servicii de televotare şi de acces la reţele de date şi Internet. De asemenea, compania a primit şi câte 1000 de numere pentru furnizarea serviciilor cu tarif special (domeniul 0Z=09) precum servicii din categoria divertisment, jocuri, concursuri telefonice, informaţii generale, de afaceri şi de marketing, divertisment adulţi). Totodată, companiei i-au fost alocate indicativele 1012 pentru selectarea transportatorului cu ton intermediar şi 1612 pentru selectarea transportatorului fără ton intermediar. (ANRC)

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro